“16 yaşında çocuk gelin değil” kararı

yasi-16ysa-cocuk-gelin-degil-karari0946179e10a625dffbd9 (1)Adana’da 17 yaşındaki Y.Ç. ile nüfus kayıtlarına göre 13 yaşındayken nikahsız evlendirilen E.G’nin olay tarihinde gerçek yaşının 16 olduğu ve şikayetçi olmaması nedeniyle açılan dava düştü.

İddialara göre Merkez Yüreğir ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde oturan E.G., 2011 haziranında Y.Ç. ile kaçtı. Aileler anlaşınca çocuklara imam nikahı kıyıldı, 31 Temmuz 2011’de ise düğün yapıldı. Gelinlik ve damatlık giyen çift, fotoğraf stüdyosunda fotoğraflar çektirdi. 2012 ocakta rahatsızlanan E.G’nin gittiği sağlık ocağında yapılan muayenesinde 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Y.Ç’yi gözaltına alıp, ifadesinin ardından “cinsel istismar” suçlamasıyla adliyeye sevk etti. Y.Ç., yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

E.G bir kız bebek dünyaya getirirken, Cumhuriyet Savcısı da hem Y.Ç, hem de aile büyükleri hakkında dava açtı. 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

E.G’nin anne ve babası “Kızımız bizden habersiz kaçıp, evlenmiş, bizim sonradan haberimiz oldu. Kızımız hastanede doğmuştu. Hastane kayıtlarından araştırılabilir” dedi.

İstanbul Adli Tip Kurumu 2’inci İhtisas Kurulunun düzenlediği raporda, E.G’nin olay tarihinde 15 yaşını bitirmiş, 16 yaşın da içinde olduğu bildirildi. Mahkeme heyeti, “15 yaşından sonra suçun şikayete bağlı olması ve E.G’nin de şikayetçi olmaması” nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi. (DHA)

Yoruma kapalı