Anaokulunda türbanlı-takkeli eğitim

Türban anaokuluna indi. Ataşehir Esatpaşa Mahallesi’nde Fatih Rüştü Zorlu Caddesi üzerinde bir apartmanın bodrum katında Milli Eğitim Bakanlığı’na kayıtlı olduğuna dair bir ibare bulunmayan Hasret – 2 Anaokulu’na 5-6 yaşlarındaki çocuklar türban ve takkeyle anaokula giriyorlar. Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş “Siyasi iktidar göz yumuyor. Bir an önce bunlar soruşturulmalı. Kim izin verdiyse bulunmalı. İzin verilmediyse siyasi iktidar devlet eliyle müdahale etmelidir” dedi.

Kadıköy Esatpaşa Mahallesi’nde bir bodrum katının girişinde Hasret-2 Anaokulu ve irtibat numarasının yazdığı bir muşamba asılı. Kaçak eğitim verdiği öne sürülen anaokulunun kapısında Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğuna dair hiçbir tabela olmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın logosu da bulunmuyor. Velilerin 5-6 yaşlarındaki çocuklarını anaokuluna türban ve takkeyle getirdikleri görüldü.

‘Müdahale edilmeli’

Cumhuriyet Gazetesi’ne değerlendirmede bulunan Eğitim – Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Yokuş “Siyasi iktidar ideolojisi doğrultusunda toplumu biçimlendiriyor. Her türden merdiven altı, kaçak eğitimi biliyor, göz yumuyor. Bilimsel niteliği olması gereken eğitimden Türkiye toplumu uzaklaşmaktadır. Bir an önce bunlar soruşturulmalı. Kim izin verdiyse bulunmalı. İzin verilmediyse siyasi iktidar devlet eliyle müdahale etmelidir. Toplumun farklı kesimlerine eşit şekilde yaklaşmak istiyorsa müdahale etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Hazal Ocak/Cumhuriyet

cats

Yoruma kapalı