Çanakkale’de faşist saldırıya uğrayan Kürt öğrencinin ailesi: Çocuklarımızı okutamayacak mıyız?

Çanakkale’nin Biga ilçesinde evlerine gittikleri sırada 7 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan Kürt öğrencilerden kafasında kırıklar oluşan ve halen yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Selahattin Öztekin’in durumu ciddiyetini koruyor. Duruma tepki gösteren Öztekin’in ağabeyi Erdin Öztekin, kardeşinin yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek, saldırganlardan hesap sorulmasını istedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyan Selahattin Öztekin ve Volkan Tan isimli Kürt öğrenciler, geçtiğimiz Pazartesi günü evlerine giderken 7 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırı sırasında kafatasında kırıklar oluşan ve ağır yaralı olarak Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Öztekin, ardından İstanbul Özel Fatih Üniversite Hastanesi Beyin Cerrahi bölümüne sevk edildi. Kafasında oluşan kırıklar nedeniyle ameliyata alınan Öztekin’in durumu ciddiyetini korurken, Öztekin’in sınıf arkadaşı Kenan Eren yaşanan saldırıyı anlattı. Eren, saldırının yaşandığı gün okula gelen ve Öztekin ile aynı sınıfta olan ırkçı grubun Öztekin’i, “Siz Kürtleri burada barındırmayacağız, hepinizin kökünü kazıyacağız” diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Tehditten sonra bir saldırının yaşanabileceğini tahmin ettiklerini kaydeden Eren, “Selahattin’le eve gittik. Sonra kütüphaneye gitmek için evden çıktığı sırada Selahattin’i takip etmişler” dedi. Fakültenin Biga’ya bağlı bir köyde olduğu için köyde ev tuttuklarını ve evin kütüphaneye yakın olduğunu dile getiren Eren, olayı şöyle anlattı: ” Selahattin ders çalışırken ırkçı gruptan birkaç kişi kütüphaneye gelmiş ve ters ters baktıktan sonra Selahattin’i dışarı çıkarmak için zorlamışlar. Bize haber verdiğinde kütüphaneden çıkmamasını, gidene kadar orada beklemesini söyledim. Bunun üzerine diğer arkadaşlarımı aradım. Bu sırada Selahattin, Volkan ve bir kadın arkadaş dışarı çıkmış, saldırı da o sırada gerçekleşmiş.”

Okulla köy arasında bulunan yolda 7 kişinin Öztekin ve Tan’a küfür ettiklerini ve bir marketin önüne geldikleri sırada da saldırdıklarını belirten Eren, “Kadın arkadaşımız kendisini markete atıyor. İki kişi Volkan arkadaşı tutuyor. Diğerleri ellerinde sopalarla, demirlerle, muştalarla saldırmışlar. Arkadan biri başına demiri indirince kendisini kaybedip yere düşen Selahattin’e yerde vurmaya devam etmişler. Hastane raporunda da bu var. Kafasında bir sürü çatlak oluşmuş” diye belirtti.

Saldırı yaşandığı sırada kahvede olan köylülerin olaya müdahale etmediğini de söyleyen Eren, daha önce de bu tarz ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Saldırıdan sonra Selahattin’i hastaneye kaldırıyorlar, Volkan’ı da jandarma’ya götürüyorlar. Her zaman ki gibi saldırıya uğrayan biziz emniyete atılan biziz” diyerek tepki gösterdi. “Bir Kürt olarak dünyaya gelmek başlı başına bir suç” diyen Eren, şunları aktardı: “Ayrımcılık yapılıyor, haksızlık yapılıyor. Kürtlerin ne kadar baskı, zulüm gördüklerini dünya kabullendi artık. Biz de bugüne kadar yılmadık, yılmayacağız ve her zaman hakkımızı savunacağız, peşinde olacağız.”

Saldırıya uğrayan Öztekin’in ağabeyi Erdin Öztekin de, duruma tepki gösterdi. Kardeşinin durumunun ağır olduğunu belirten Öztekin, “Şu anda hayat mücadelesi veriyor. Hepimizin beklentisi iyi olması, sağlığına kavuşması. Sonuna kadar bütün yollardan o yapan insanların hesabının sorulması lazım” dedi. Kardeşinin kafatasında kırıklar olduğunu ve halen yoğun bakımda tutulduğunu ifade eden Öztekin, “Bu ölüme teşebbüstür” diyerek, “Selahattin’i boğazımızdan keserek 20 senedir okutuyoruz. Bu insanların ne suçu var? Çocuklarımızı okutmayacak mıyız?” diye sordu. (DİHA)

Biga çanakkale üniversitesi

Related Articles

  • Isparta’da faşist saldırılar
  • Maraş’ta Kürt öğrencilere faşist saldırı
  • Yalova’da faşist saldırı
  • Atatürk Üniversitesi’nde faşist saldırı
  • CTP vekiline faşist saldırı
  • Adıyaman Üniversitesinde faşistler ve polis birlikte saldırdı
  • Bolu’da Kürt öğrencilere faşist saldırı
Yazılar
Neşe Yavuz
İsyan yılı 2014
Neşe Yavuz

Şule Can
Sene 2015: Nefes Alamıyorum! (I Can’t Breathe! )
Şule Can

Tuncay Şur
Kobanê; devletten uzak, özgürlüğe yakın
Tuncay Şur

Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır