Davutoğlu HDP’yi tehdit etti

 

yeni_basbakan_ve_genel_baskan_ahmet_davutoglu_oldu_ahmet_davutoglu_kimdir_neden_davutoglu_h3011Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin hükümetin istediği tarza bir yaklaşım sergilediği sürece “çözüm süreci”nde adımların atılacağını belirterek, aksi takdirde HDP’ye misliyle karşılık verileceği tehdidinde bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair değerlendirmeler bulundu. Davutoğlu, 6 Kasım’da açıkladığı “Ekonomik Eylem Planı”na değinerek, ekonomik alanda ciddi yapısal değişiklikler yapacaklarını söyledi. “Türkiye demokratik istikrarı sağlamış bir ülkedir” iddiasında bulunan Davutoğlu, devletin ekonomik politikaları ile sermayedarların politikalarının aynı olması gerektiği belirterek, sermayedarlara hükümetin stratejilerine uyma çağrısı yaptı. Yarın, “iş güvenliği paketi”ni kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Davutoğlu, Torunlar Center inşaatında meydana gelen asansör faciasından sonra söz konusu paketi oluşturma kararı aldıklarını ifade etti.

ZORUNLU DİN DERSLERİ KALDIRILMAYACAK

Alevi örgütleri ve bir çok farklı inanç grubunun “zorunlu din dersinin kaldırılması” talebini sadece CHP’nin talebi gibi gösteren Davutoğlu, Alevilik ile Sünniliğin aynı olduğu ve birbirinden farkının olmadığını ifade ederek, tekçi politikalarını sürdürdü. Davutoğlu, zorunlu din derslerinin kaldırılmayacağı mesajını da verdi.

HDP’Yİ BİR KEZ DAHA TEHDİT ETTİ

“Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine alternatif değildir” diyen Davuotğlu, kamu düzeninin sağlama iddiası ile gerekli “güvenlik” önlemlerinin alınacağını ifade etti. Davutoğlu, HDP’ye yönelik, bir kez daha “İyi niyetliyseniz, iyi niyetini gösteriniz. Şiddete karşı olduğunu gösterin” sözlerini kullanarak, HDP’nin hükümetin istediği tarza bir yaklaşım sergilediği sürece “çözüm süreci”nde adımların atılacağı, aksi takdirde HDP’ye misliyle karşılık verileceğini tehdidinde bulundu.

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor, kapitalist rekabeti kızıştırıyor!
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara

Ergür Altan
Bana Osmanlıca bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum
Ergür Altan