Denizli’de BHH’nin bildirisine toplatma kararı

Denizli’de Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) pazar günü yapacağı forum için Candoğan Parkı’nda dağıttığı bildiri Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla toplatıldı.

Hakimliğin kararında, BHH’nin dağıtmış olduğu bildiriyi ‘makul şüphe’ bulunduğundan toplatma kararı verdiği görüldü. “Kapsamına göre suçun işlendiği hususunda makul şüphe bulunduğundan ve suç konusu eşyalar delil niteliği taşıdığından istemin kabulü ile toplama kararı çıkarılmıştır” şeklinde karar verilirken BHH Denizli Meclisi karara tepki gösterdi.

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban uygulamayı eleştirerek, “Bildirinin içeriğinde hiç bir suç unsuru olmadığı halde mahkemenin toplatma kararının düşünce ve ifade özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir .Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke istemek ne zamandan beri suç oldu. Kürt sorunun barışçıl çözümünü istemek, Soma’da, Ermenekte ve yüzlerce iş yerlerinde gerçekleşen iş cinayetlerine karşı çıkmak, Yırca’da Yalova’da ve ülkenin birçok yerinde rant uğruna doğanın tahrip edilmesine karşı çıkmak, kadın cinayetlerine dur demek suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Dağıttığımız bildiri bütün bunları ve genel olarak AKP’nin halk karşıtı uygulamış olduğu politikaları eleştiren bir bildiridir. Düşüncelerimize yasak koyarak bir yere varamayacaksınız, her türlü engellemelere rağmen Birleşik Haziran Hareketi büyüyerek gelişecektir” dedi.

mahkeme-kararı

Hakan Deniz
Ağla Küba ağla
Hakan Deniz