Erdoğan’a göre büyük devletin kıstası Ak Saray!

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray’ını savundu. Nobel’e esti gürledi.

“Nobel, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Yine söylüyorum, dünya 5’ten büyüktür. Bu beş ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. İçlerinde bir tane Müslüman ülke var mı?” diye konuşan Erdoğan, ‘Saray’ı ile ilgili olarak şunları söyledi: İşte çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Neler neler söylediler. Varsın söylesinler. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içindeyiz. İstanbul’da bir Dolmabahçe Sarayımız, Topkapı Sarayımız var hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere bizden öncekiler acaba ne bıraktılar diye sorduklarında bıraktığınız bir eseriniz var mı? Buna bakın. Acaba Türkiye Cumhuriyeti, nerede yönetildi diye sorulduğunda bu soruya bu saray cevap verecektir.

“Burası Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve burası Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır. Burada sizlerle bir araya gelebiliyoruz ama daha önce böyle bir imkanımız yoktu.” diyen Erdoğan’ın milleti cumhurbaşkanlığında nasıl ağırlayacağı ise merak konusu oldu.

Ak Saray’da düzenlenen törene Erdoğan’ın Berkin’in annesini yuhalatmasını gerekçelendiren Yavuz Bingöl’ün yanı sıra Doğan Hızlan, Murat Bardakçı ile Bülent Ersoy gibi ünlüler de katıldı.

Related Articles

  • Erdoğan: Süreç kanuna uygun işliyor
  • Erdoğan’dan Gülen’e çağrı
  • Erdoğan’ın Kaçak Saray’dan sonra ‘Kaçak Ada’ tutkusu
  • Erdoğan’ın fıtratında Gezi’ye saldırmak var
  • ‘Onların Beyaz Saray’ı var, bizim niye olmasın’
  • Atatürk, Ak Saray’ın başına iş açabilir
  • Eğitim-Sen’in ‘kaçAK Saray’ afişine MEB yasağı
Hakan Deniz
Ağla Küba ağla
Hakan Deniz