Erenköy Tarım İl Müdürlüğü arazisi halkındır, satılamaz!

141123_erenkoy_tim_arazisatisi2_kÖzelleştirme yoluyla satışa çıkarılan Erenköy Tarım İl Müdürlüğü arazisine sahip çıkmak için Göztepe Dayanışması, Kozyatağı Dayanışması, İstanbul Kent Savunması ve Kadıköy Kent Dayanışmasının çağrısıyla bir basın açıklaması yapıldı. 23 Kasım 2014 Pazar günü saat 14:00’de Erenköy Tarım İl Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına bölge halkından çok sayıda insan katıldı.

Basın açıklamasında Mimarlar Odası istanbul Şubesi Başkanı Sami Yılmaztürk bir konuşma yaptı. Sami Yılmaztürk; “Afet toplanma yerleri olan 470 alanın 250 tanesi imara açılmıştır. Bu arazinin de imara açılmasına izin vermeyeceğiz. Erenköy Tarım il Müdürlüğü halkındır satilamaz!” şeklinde konuştu.

İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Atalık ise “Bir gecede tüm zeytin ağaçlarının kesildiği Yırca’da olduğu gibi burada da hukuksuzluk işleniyor” dedi.

Daha sonra Caddebostan Mahallesi sakinleri söz alarak “Yeşilbahar Ortaokulu için herkes umutsuzdu ama direndik, Yeşilbahar Ortaokulu’nu imam hatip yaptırmadık. Çocuklarımızın geleceği için umutsuz olmaya vaktimiz yok. Direndik, kazandık, yine kazanacağız!” dediler.

Validebağ Gönüllüleri ise, “Bize cami düşmanları, din düşmanları diyerek mücadelemizi farklı yansıtmak istediler. Bu çirkin saldırılar burada da olacaktır. Birlik olmalıyız, bir arada olmalıyız, mücadeleden vazgeçmemeliyiz” diye konuştu.

Mahalle halkının önerisiyle her Pazar saat 14.00’da Erenköy Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanma kararı alınarak basın açıklaması son buldu.

Basın açıklamasında okunan metin şöyle:

141123_erenkoy_tim_arazisatisiERENKÖY TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİSİ HALKINDIR, SATILAMAZ!

2 Mayıs 2014 tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun kararıyla içinde Erenköy Tarım İl Müdürlüğü’ne ait 22 bin metrekarelik arazinin de bulunduğu 71 taşınmaz özelleştirme yoluyla satışa çıkarıldı.

Validebağ Korusu’ndan, Haydarpaşa Garı’na, zeytinliklerimizden ve tarım arazilerimizden kentimizin son ormanlık alanları olan Kuzey Ormanları’na dek hukuku çiğneyerek yaşam alanlarımıza saldıran iktidar Erenköy’de bulunan İstanbul Tarım İl Müdürlüğü arazisini de ranta ve yapılaşmaya açmaya hazırlanıyor!

Korunması gereken 300’ün üzerinde ağaç, düşük ücretli veterinerlik hizmeti ve tohum satışı yapan birimlerin de bulunduğu alan yapılaşma, işleyen bir kamu kurumu kapanma; içinde çalışan yüzlerce çalışan ise işinden olma tehlikesi altında!

Bize sorulmadan durak bile yapılmayacağını söyleyenler önce Göztepe Parkı’na göz dikmişti, halkın direnişi parkı korudu. Daha sonra, Yeşilbahar Ortaokulu’nu imam hatipleştirmeye soyunanlara karşı mahalleli “Okuluma Dokunma” diyerek okulunu geri aldı. Şimdi de caddemizin depremde tek toplanma alanı olan, yeşillikler içindeki kamuya ait Tarım İl Müdürlüğü arazisini ranta teslim etmemek için hep birlikte sesimizi duyuracağız!

Biz Kadıköylüler ve İstanbullular olarak, Erenköy Tarım İl Müdürlüğü Arazisi’ni özelleştirme kapsamına alarak ranta açık, halka kapalı yapılaşmasının önünü açan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptal edilmesi için topladığımız imzaları 23 Kasım 2014 Pazar saat 14.00’da Erenköy Tarım İl Müdürlüğü önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasıyla ilgili makamlara teslim ediyoruz.

Kamu hizmetleri veren halka açık bir alanın satılmasını; bizim olanın bizden alınmasını; bu kentte yaşayanların fikri alınmadan yapılan tepeden inme projeleri reddediyoruz!

 

Yoruma kapalı