Feminist Gece Yürüyüşü saat 19.00’da Tünel’den başlayacak

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde geleneksel gece yürüyüşü için Beyoğlu’nda olacak. “Erkek, Devlet, IŞİD şiddetine Karşı İsyandayız!” diyecek. 25 Kasım Kadın Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen eylem, saat 19.00’da Tünel Meydanı’nda başlayacak. Platformun çağrı metni şöyle:

“Her gün en az 3 kadın öldürülürken nasıl olur da hapishaneler katil kocalar ve sevgililerle dolup taşmıyor! Cinayet işlemiş, tecavüz etmiş, taciz ve şiddet uygulamış erkekleri yine erkek yargı korumaya devam ediyor. Erkek şiddeti devletin de politikalarıyla azalmıyor, artıyor. Kadın cinayetlerine karşı ‘elleri kırılsın’ şeklinde tepki verip, ikinci eş meselesini ‘misafirperverlik’le anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam’ın cinsiyet körü politikalarına karşı öfkeliyiz, isyandayız!

“1960’da iktidarın politikalarına karşı direnen işkenceye uğrayıp  tecavüz edilerek , katledilen Mirabel kardeşlerin , mücadeleleri, biz kadınların mücadelesi olmaya, direnişimizde ışık tutmaya devam edecektir. Biz kadınlar ve translar alanlarda, var olduğumuzu, var olacağımızı ve isyanımızı haykırıyoruz. Kadınlar hep birlikte direnmeye ve özgürleşmeye!”

Feminist gece yürüyüşü

Yoruma kapalı