IŞİD Türkiye topraklarından saldırıyor

Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü bir araç Mürşitpınar sınır kapısını geçtikten sonra infilak etti. Türkiye toprakları üzerindeki TMO’ya ait tesislere yerleşen IŞİD çetecilerinin Mürşitpınar sınır kapısına yönelik saldırısı sürerken, Kobane’ye doğu, batı ve güney cephelerinden de topyekün bir saldırı başlatıldığı bildiriliyor.

Saban saat 05.00 sularında Türkiye tarafından geldiği belirtilen bomba yüklü bir araç Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinde Kobane’ye geçerken infilak etti. ANF”nin YPG yetkililerinden aldığı bilgiye göre Türkiye tarafından gelen IŞİD çetecilerine ait aracın infilak etmesinin ardından yoğun çatışmalar başladı.

Kobane dört yönden saldırı altında

Aynı zamanda Mürşitpınar Sınır Kapısına çok yakın bir noktada bulunan Türkiye tarafındaki TMO’ya ait buğday filosunun etrafından yerleşen çetelerin Kobane’ye yönelik saldırı başlattığı bildirildi. Kentin doğu, batı ve güney cephelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İMC’ye telefonla bağlanan HDP Urfa milletvekili İbrahim Ayhan ise, IŞİD’in TSK’nın kontrolü altında bulunan toprakları rahatlıkla kullandıklarının çıplak gözle görülebildiğini açıkladı. Ordu güçlerinin IŞİD’e karşı herhangi bir müdahalede bulunmadığı, “angajman kuralları”nı da uygulamadığını söyledi. Bunun çok önemli bir gelişme olduğunu bildiren Ayhan, buradaki IŞİD’e gözlerini kapatma tavrının Ordunun merkezi tavrı mı, yoksa Ordu içindeki bazı güçlerin işi mi olduğunun açığa çıkarılması gerektiğini ifade etti.

İbrahim Ayhan, Türkiye tarafına 16 yaralının getirildiği bilgisini verdi.

 

 

Yoruma kapalı