İşte IŞİD çetelerinin İslam’a saygısı

2521515

IŞİD’in Irak ve Suriye’de de şahit olduğumuz dini mabet ve değerleri bombalaması ve ortadan kaldırmak için yaptığı katliamlara şimdi de Kobani’de camii ve kutsal mekanları bombalayıp yok etmeye çalışıyor

IŞİD, KURAN-I KERİMİ PARÇALAYIP AYAKLAR ALTINA ALDI

islami değerleri kullanıp tüm toplumsal ahlakı yok sayan IŞİD çeteleri, Kobanê’de İslam’ın kutsal mekanlarını yıkarken, yol göstericileri olarak bildiğimiz ve inandıklarını sandığımız islam’ın en kutsal değeri olan Kuran-ı Kerimi bile parçalayıp ayaklar altına aldı.

2

4

İslamiyet adına hareket ettiğini iddia ederek bu değerleri kendi amaçları uğruna kullanan IŞİD çeteleri savaşlarda dahi dokunulmazlıkları uluslararası antlaşmalarla teyit edilen kutsal mekanları yok ediyor.

1

HACİ REŞAT CAMİİ’Nİ ÖNCE KARARGAH YAPTILAR, SONRA HAVAYA UÇURDULAR

Kobanê’nin doğusunda bulunan Haci Reşat Camii’ni karargah olarak kullanan çeteler, iki gün önce çıkan çatışmada bölgeden çıkarılırken, Camii bombalarla havaya uçurdular. Ayrıca Camii içerisinde bulunan İslamiyetin en kutsal değeri olan Kuran-ı Kerimi’de parçalayıp enkazın içine attılar.

ANHA muhabirlerinin alanda çektiği fotoğraflarda  Camii’nin yerle bir olduğu görülürken, Kuran-ı Kerim’de dahil bütün kutsal değerler de yıkılan duvarların arasında parçalanmış halde duruyor. Ortaya çıkan görüntü çetelerin İslami değerlere karşı yaklaşımını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Related Articles

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş