Abddullah Cömert davası Balıkesir’e kaçırıldı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Abdullah Cömert’in öldürülmesiyle ilgili davanın, sanık avukatının başvurusu üzerine Balıkesir’e nakledilmesine karar verdi.

Ailesi Adnan Cömert ve Fatma Kartal ile avukatları Hatice Can, Erhan Biner ve Ali Bilgin, nakille ilgili şu açıklamayı yaptı: “Adil yargılanma hakkı, doğal yargıç-yerindelik ve doğrudan doğruyalık ilkeleri ihlal edilerek dava Antakya’dan Balıkesir’e kaçırıldı. Evrensel hukuk ilkelerine aykırı bu karar ile Abdullah Cömert’in ailesinin ve tüm Hatay halklarının adalet arayışı engellenmeye çalışılarak aile ikinci kez cezalandırıldı. Balıkesir Antakya’dan 1300 kilometre uzakta. Bu kadar uzak bir il seçilerek dava izleyicisiz bırakılmak isteniyor. Hatay neden güvensiz? Kim için güvensiz? Balıkesir neden daha güvenli?  Cömert ailesi ekonomik, sosyal, psikolojik yönden yıpratılmaya devam ediliyor. Adalet arayışı engelleniyor.”

Hatay’da Abdullah Cömert’i öldürmekle yargılanan polis Ahmet Kuş’un avukatı, davanın “güvenlik sebebiyle” başka ile taşınması için başvuru yapmış, dosya incelenmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilmişti. Yargıtay’ın incelediği davanın Balıkesir’de devam edilmesine karar verildi. 3 Haziran 2013’te gaz bombasıyla vurularak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Cömert’in ölümüyle ilgili soruşturma 14 Nisan 2014’te tamamlandı. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, polis Ahmet Kuş, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 81/1. Ve 21/1. maddeleri uyarınca “olası kastla insan öldürmekten” yargılanıyor.abdocan

Yoruma kapalı