Sırbistanlı taraftar öldürüldü

Dün gece oynanan Galatasaray Liv Hospital ve Kızılyıldız basketbol karşılaşmasından önce taraftarlar arasında kavga çıktı.Sırbistan uyruklu Marko İvkoviç adlı taraftar bıçaklanarak yaşamını yitirdi.

Yaşanan bu olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı

“21.11.2014 günü Galatasaray ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesinde maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atmak suretiyle olaylar çıkmıştır. Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.”

Maçın ardından ise Ergin Ataman bir açıklama yaparak Sırp taraftarına ‘terörist’ ifadesini kullanarak Sırp taraftarı hedef gösterdi.Ataman “300-400 Sırp zıpır, Türk polisine, taraftarımıza taş ve meşalelerle saldırdılar. Biletleri ve maça giriş izinleri yok. Üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar hayretler içerisindeyim. 300-400 Sırp… Bunlara ‘terörist’ diyeceğim. Bunlara çok taviz veriliyor. Belgrad’da 18 bin kişilik salonda 25 bin kişi vardı. Bunları kınıyorum” demişti. Ancak Ataman bu açıklamaları yaptığı sırada İvkovic’in öldüğünü bilmediğini belirtti.

Galatasaray yönetiminden Abdurrahim Albayrak ise olaydan Galatasaray Taraftarı’nın sorumlu olmadığını belirtirken Sırbistan’ İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, yaptığı açıklamada “Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, Ergin Ataman teröristtir ve bu sözümün de arkasındayım” dedi.

26810711

 

 

 

Yoruma kapalı