SYKP: Bu dava hükümsüzdür

Kamuoyunda 21 Eylül komplosu olarak bilinen, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşgenel Başkanı Tuncay Yılmaz ve çeşitli örgütlerden sosyalistlerin yargılandığı “Devrimci Karargah” davasında Yargıtay’ın verilen cezaların çoğunu onaması, iki gündür birçok ilde yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi.

SYKP Eşgenel Başkanı Tuncay Yılmaz’a ve SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’na “terör örgütü üyeliği”nden verilen cezaların onaylandığı, Türkiye Gerçeği dergisinin yazarı Mehmet Güneş’e verilen cezanın “terör örgütü üyeliği”nden verilmek üzere bozulduğu ve birçok devrimci hakkındaki ağır cezaların onaylandığı Yargıtay kararı SYKP, SDP, Türkiye Gerçeği ve diğer devrimci, demokrat, sosyalist yapılar tarafından düzenlenen basın açıklamalarıyla kınandı.

Haber Merkezi/ Ankara – Devrimci Karargah torba davasında Yargıtay’ın verdiği kararlar SYKP, SDP ve diğer 10872320_10153756115854625_1257164069_nsosyalist yapılar tarafından Ankara’da protesto edildi. Ankara’da Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen kitle, GüvenPark’a yürümek istedi. Kitlenin önü Bayındır Sokak’ta sokakta kesildi. Leyla Can’ın okuduğu açıklamada, Yargıtay’ın verdiği kararların “yok hükmünde” olduğunu belirtildi.

İstanbul – İstanbul’da da Yargıtay’ın kararı onaması Kadıköy Altıyol’da toplanan yaklaşık 250 kişi tarafından protesto edildi. Kadıköy sokaklarında yürüyüş yaptıktan sonra tekrar Boğa Heykeli’ne gelen kitle basın açıklaması yaparak davanın hukuksuzluk örneği olduğunu ve sosyalistler nezdinde bu cezaların hükümsüz olduğunu belirtti. 21 Eylül davasının komplo davası olduğunu belirterek, düşürülmesini isteyen kitleye polis gaz bombasıyla saldırdı. Kitle, havai fişeklerle karşılık verdi.

İzmir – SYKP İzmir İl Örgütü, ‘Devrimci Karargah’ adı altında sosyalistlere karşı yapılan komployu protesto etmek 10888439_367792920065857_2072317374991080208_namacıyla DBP İl Binası önünde toplanarak Basmane Meydanı önüne yürüdü. Basmane’de KESK ve DİSK’in düzenlediği yolsuzluk eylemine katılan SYKP’liler, “Komplolar sökmedi, sökmeyecek”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Tuncay Yılmaz onurumuzdur” sloganları attılar. Eyleme katılan sendika ve siyasi partilerin AKP ilçe binası önüne yürüme taleplerine karşı polis barikatı kuruldu ve sık sık “dağılma” anonsu yapıldı. Basmane Meydanı’nda yapılan açıklamanın ardından eylem son buldu.

Samsun – Samsun’da İlkadım ilçesine bağlı İstiklal Caddesi’nde, SDP, SYKP ve Türkiye Gerçeği üyeleri arasında ortak protesto eylemi gerçekleştirildi. Pankart eşliğinde Akbank çiftlik şubesi önünde toplanan grup, “21 Eylül komplo davası düşürülsün” sloganıyla protesto eylemlerine devam etti. Grup adına açıklamalarda bulunan Elif Gevez, ”Özel Yetkili Mahkemelerde görülmüş hiçbir davanın bugün bir meşruiyeti olmadığını belirterek, Bütün hukuki dayanakları çökmüş olan, tam bir hukuk katliamı haline dönüşmüş davalar, derhal düşürülmelidir. Sosyalistlere verilen cezalar ‘Yok’ hükmündedir” dedi.

denizliDenizli – Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisi üyeleri Belediye Sanat Merkezi önüne toplanarak burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. “Komplolar tutmadı tutmayacak”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atan kitle davanın sosyalistlere yönelik bir komplo olduğunu ve yargılama sürecinin baştan beri hukuksuz olarak devam ettiğini belirtti.

Kocaeli – HDP, SYKP ve SDP il temsilcileri, Eğitim-Sen binasında bir araya gelerek devrimci karargah davasındaki onanan cezaların haksız ve hukuksuz olduğunu, Hanefi Avcı’nın da bu davada yargılanmasına anlam veremediklerini söylediler. Burada açıklamayı okuyan Buket Kaya “Devrimci karargah davası cemaatle AKP iktidarının birlikte hareket ettiği dönemde ortaya atılmış haksız ve hukuksuz bir davadır.” dedi. Bu davanın tanınmadığı belirtilen kocaeliaçıklamada “O dönemde devrimcileri tasfiye etmek için birlikte hareket eden cemaat ve iktidarın uydurma davalarıdır. Bu davalar halkımızın vicdanını acıtmaktadır. Bu nedenle bizler de cezaları onanmış olsa da bu davayı tanımıyoruz. Bu şekilde bizleri cezalandırmak istemeleri bizleri davasından vazgeçirmeye yetmeyecek ve yoldaşlarımız ceza evinde bile olsalar mücadelelerine devam edeceklerdir.” denildi.

Antalya – “Komplolar sökmedi sökmeyecek”, “Devrimci irade teslim alınamaz”, “Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız” sloganları atarak Halkbankası önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen kitle burada basın açıklamasını okudu. Emek ve Demokrasi Güçlerinin düzenlediği basın açıklamasında davanın ve verilen cezaların hukuka aykırı olduğu, sosyalistlere yapılan bir komplo olduğu dolayısıyla bu davanın sosyalistler nezdinde hükmünün olmadığı belirtildi. antalya

 

Related Articles

Yazılar
Şule Can
Sene 2015: Nefes Alamıyorum! (I Can’t Breathe! )
Şule Can

Tuncay Şur
Kobanê; devletten uzak, özgürlüğe yakın
Tuncay Şur

Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan