Tarihi Pando’daki tadilat soruşturmalık

Beşiktaş’ta 120 yıldır sembol esnaflardan olan ve tahliye edilen Pando’nun bulunduğu binada yapılan tadilat işlemi bina tarihi yapı olduğu için Koruma Kurulu tarafından soruşturma konusu yapıldı. Koruma Kurulu Beşiktaş Belediyesi’nin tadilatı araştırmasını istedi.

Hürriyet Gazetesi’nden Can Mumay’ın haberine göre; Beşiktaş’ın sembol dükkanlarından Pando Kaymak geçen aylarda 10 yıllık kira sözleşmesinin dolmasından dolayı Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi Mumcu Bakkal Sokak No:5’te bulunan dükkanından çıktı. Pando Shestakof’un işlettiği dükkanın bulunduğu bina ise tarihi yapısından dolayı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından tarihi bina olarak ilan edildi. Fakat geçen binanın mal sahipleri tarafından yapıldığı söylenen tadilat işlemi çevredekilerin dikkatini çekti. Mahallede oturan vatandaşlar Kültür Varlığı olarak korunan ve restoran olarak işletilmek istenen binada yapılan tadilat çalışmalarını fotoğrafladı.

26876571

Vatandaşların çektiği binada tadilat fotoğrafı

Tarihi binada hukuka aykırı olarak yapılan tadilat çalışmaları İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nün de dikkatini çekti. Kültür Bakanlığı olayın soruşturulmasıyla ilgili olarak Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na bir yazı yazdı. Yazılan yazıda, ‘İzinsiz yapılan tadilat işlemlerinin soruşturulması’ istendi.

26876670

Pando’nun dükkanı yıllardır buradaydı…

Aynı zamanda binanın çatı katının da mevzuata aykırı bir şekilde teras olarak düzenlenip düzenlenmediği soruldu.” Konuyla ilgili olarak Hürriyet Dünyası’na bilgi veren Beşiktaş Belediyesi kaynakları, “Başkan Murat Haznedar’ın olayların soruşturulmasıyla ilgili olarak talimat verdiğini” söyledi. Konuyla ilgili olarak ulaşmak istediğimiz bina sahibi aileden tadilat hususunda bir açıklama gelmedi.

 Koruma Kurulu’nunu 11 Kasım 2014 tarihinde Beşiktaş Belediyesi’ne yazdığı soruşturma talebi yazısı:

26876580

 

Related Articles

Emek
  • DİSK Başkanlar Kurulu ölümün ve işsizliğin hakim olduğu Soma’da toplandı
  • 12 yılda 15 bin işçi öldü: Sessiz Kalamazdık
Kadın
  • Beyaz yakalı işçi kadınlar da şiddet mağduru
  • Demokratik Özgür Kadın Hareketinden tecavüze tepki
Ekonomi
  • Döviz şoklarından, döviz krizine doğru – Volkan Yaraşır
  • Türkiye gelir eşitsizliğinde ikinci
Halklar ve İnançlar
  • Uğur Kurt’u vuran polis panik yapmış
  • Aleviler okulu boykot etmeye ve mitinge çağırıyor