İÜ’deki sınavda gözetmen terörü

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen ara sınavlarda gözetmen terörü yaşandı. Yaşanan olayda gözetmen Ersin Turan, Avusturya vatandaşı olan K. Gülşen Gürses’in sınav kâğıdını parçalara ayırarak camdan aşağıya fırlattı.

İletişim fakültesi 4. Sınıf müfredatında yer alan ‘Basında Sanat Eleştirmenliği’ dersinin geçen hafta gerçekleşen ara sınavında öğrenci ile gözetmen arasında yaşanan gerginlik sonucu öfke kontrolünü yitirdiği iddia edilen Ersin Turan’ın Gülşen Gürses’e psikolojik şiddet uyguladığı ve sınav kâğıdını zorla alarak parçaladığı öne sürüldü. Öğrenci ve gözetmen arasında yaşanan tartışma sınav süresinden kaynaklandı. İddiaya göre sınav süresi bitmeden sınav kâğıtlarını toplamak isteyen Ersin Turan’a itiraz eden Gülşen Gürses, sınav süresi dolana kadar sorulara yanıt vermek istediğini söyledi. Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre öğrencinin itirazı üzerine öfke kontrolünde sorun yaşayan Turan, hakaret ederek sınav kağıdını zorla aldı. Öfkesine yenik düşen Turan’ın nefretle kâğıdı parçalayarak camdan aşağıya fırlattığı öne sürüldü.

Olaya tanık olan diğer öğrenciler Gülşen Gürses’in itirazı üzerine “seni ilgilendirmez, git itiraz et. Nereye istersen oraya şikayet et” diyen Ersin Turan’ın olay yerinden uzaklaştığını söyledi.

Okul idaresine yapılan itirazda “sınav kâğıdının değerli evrak statüsünde olduğu, asla imha edilemeyeceği” söylense de okul yönetiminin gözetmen Ersin Turan’a kısmen arka çıktığını ve  “gözetmenin kim bilir nasıl bir psikoloji içinde bu davranışı gerçekleştirdiği, gözetmeni tahrik eden unsurların da olabileceğini, iki tarafın da dinlenmesi gerektiği” diyerek olayı örtbas etmeye çalıştığı belirtildi.

Yaşanan gerginlik sırsında psikolojik sorun yaşayan Gürses gittiği sağlık merkezinde “travma sonrası tansiyon düşüklüğü” raporu aldı. Gülşen Gürses yaptığı açıklamada “Okul idaresinin bu olayı örtbas etmesine izin vermeyeceğim” dedi. Okulun gerekli işlemleri başlatmaması durumunda hukuki süreci başlatacağını dile getiren Gürses, Okul idaresinin nasıl bir yol izleyeceğini merak ettiğini söyledi.

Haber ve Kaynak: http://karagazete.com/

Related Articles

Mahir Sayın
Barış süreci ve yalanı hakikate çevirmek
Mahir Sayın