Kürkçü: Müzakere düşmanla olur

21 Aralık Pazar günü HDP Hatay İl Kongresine katılan Ertuğrul Kürkçü çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Kürkçü yaptığı konuşmasında HDP’nin seçimlere nasıl gireceğinden, AKP ile yapılan müzakerelere kadar bir çok konuya değindi.

HDP olarak seçime gireceğiz ve hedefimiz de 2019’da iktidar olmak var.

Kürkçü açıklamasında: HDP; AKP’yi sadece iktidardan düşürmeye değil, onun yerine geçmeye taliptir, iktidara taliptir, hükumete geçmeye taliptir, Başbakanlığa taliptir. Evet 2015 seçimlerinde bağımsız adaylarla girmiyoruz parti olarak gireceğiz secime ve yüzde 10 barajını mutlaka ve mutlaka yıkacağız. Parlamentoya en az 60 milletvekiliyle gireceğiz. Türkiye’nin ana muhalefet partisi olarak başlattığımız 2015 seçimleri yürüyüşünü 2019’da iktidarla taçlandıracağız. Başka bir hedefimiz başka bir amacımız yoktur.

Alacağımız 700 bin fazla oyla barajı yıkacağız

HDP olarak seçimlere girerken aklımızı yitirerek, çılgınlık ya da öfkeyle veya hayale kapılarak bunun kararını vermiyoruz. Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde % 9.86 oy aldık. Bütün anketlerin gösterdiği bu % 9.86 lik oy oranının %90’ı bir daha ki seçimlerde bize yine oy vereceğini göstermektedir. Bize 700 bin oy lazım barajı geçmemiz için. Biz 700 bin fazla oyu alamayacaksak siyaset yapmayalım daha iyi. Biz siyaseti böyle çoğalarak, genişleyerek kazanarak yapacağız. Akılla mantıkla sürdürdüğümüz siyasettir bu. Siz % 9.86 bandına gelmişken hala geri dönüp bağımsız adaylarla seçime girecekseniz hayatta hiçbir zaman başarı kazanamazsınız. Siyaset risk almayı ve cesur olmayı gerektirir. Evet biz siyasetten kaybetme riskini göze alıyoruz ama kazanacaklarımız karşısında kaybedeceğimiz hiç bir şeydir. Ama barajı geçecek olan partimizin parlamentoya taşıyacağı milletvekili sayısı bugünkinin 2.5 katı 60-70 milletvekiliyle meclise gireceğiz ve büyük olarak gördüğümüz partilerin aslında büyük olamadıklarını göreceğiz.

Müzakere dostla olmaz!

Kürkçü açıklamasının devamında söyle konuştu: Bize soruyorlar; Hem AKP’yi sevmiyorsunuz, politikalarını benimsemiyorsunuz, hem de müzakere ediyorsunuz. Bu şekilde düşünenlere cevabımızdır: Bizim dostla sorunumuz yok ki müzakere yapalım, müzakere düşmanla olur. Ama müzakere yaparken de insanlık suçu işleyerek hırsızlık yapanların karşılarında da alnımız ak bir şekilde dik duracağız.

İl Kongresinde yaşananlar

Kongreye Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anneleri de katıldı. HDP Onursal Başkanı-Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye kongrede Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz Ali’nin fotoğrafının olduğu bir tişört hediye etti. Ertuğrul Kürkçü de gezi şehitlerini anarak Ali İsmail Korkmaz adına açılan Vakıf için Gürkan Korkmaz’ı tebrik etti ve başarılar diledi.

İl Kongresine bir çok kurum katıldı.

21 Aralıkta Antakya Bedircan Düğün Salonunda gerçekleşen HDP Hatay İl Kongresine Kadın Emeği Derneği, Antakya Alevi Kültür Derneği, Hatay Eğitim-Sen, Aka-Der, ÖDP, DİSK Genel-İş Hatay, Reyhanlı Çerkez Derneği, İskenderun İHD, Akdeniz Kültür ve Araştırma Derneği, Hristiyan Cemaati Temsilcisi ve çok sayıda partili katıldı.

22.12.2104 – Haber Merkezi

Related Articles

  • Haziran Hareketi’nin açmazları (Etha)
  • HDP tutuklanan çocukları sordu
  • Roboski’yi vicdanlarda nasıl kapatacaksınız?
  • SYKP: “Komplo bozulacak”
  • 3 yıl önce bugün; Roboski Katliamı
  • Ali İsmail davasında karar 2015’te
  • Ali İsmail’in davasında karar bekleniyor
Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık