TJOD: Doğum kontrolüne siyasetçiler değil, birey karar verir

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, basına bir açıklama yaparak, doğum kontrolünün ne anlama geldiği konusuna açıklık getirdi.

Haber Merkezi-Prof. Dr. S. Cansun Demir Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak, Erdoğan’ın ‘doğum kontrolü ihanettir’ cümlesinin anlaşılamadığını ifade etti.

“Doğum kontrolü istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için uygulanan yöntemlerdir.

Üreme sağlığı ise istenmeyen gebeliklerin önlenmesi ya da çocuğu olmayan çiftleri bebek sahibi yapmak yöntemleridir. Bu yöntemler insanların istedikleri zaman ve istedikleri kadar çocuk sahibi olmak için uyguladıkları yöntemlerden oluşur.” diyen Demir, üreme sağlığının tarihçesinin çok eski olduğunu ifade etti.

“Küretajı cinayet olarak niteleyen Sn.Cumhurbaşkanı küretajın yapılmaması için , istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, yani doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması gerektiğini tahmin etmelidir. Bu nedenle doğum kontrolünün neden ihanet olarak algılandığını anlamak mümkün değildir.” diyen Demir, son olarak şunu ifade etti: “Türkiye gibi özgür, demokratik bir ülkede insanların doğum kontrollerine siyasetçilerin değil kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bu nedenle ihanet sözcüğünü kabul etmiyoruz; insanlar en iyi bildiği işi, yapmalıdır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak hekimlik yapıyoruz.”

Related Articles

Yazılar
Şule Can
Sene 2015: Nefes Alamıyorum! (I Can’t Breathe! )
Şule Can

Tuncay Şur
Kobanê; devletten uzak, özgürlüğe yakın
Tuncay Şur

Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan