Nasuh Mitap için uğurlama töreni yapıldı

4 Kasım’da tedavi gördüğü hastahanede hayatını kaybeden Devrimci Yol önderlerinden Nasuh Mitap için İstanbul’da tören düzenlendi.

10671230_791571860880980_7053845941580704547_n

İstanbul Gaziosmanpaşa’da düzenlenen törene Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’unda aralarında bulunduğu çok sayıda sosyalist örgüt temsilcisi ve üyesi insan katıldı.

Düzenlenen töreninin ardından Nasuh Mitap’ın cenazesi Kırklareli’ne uğurladı. Mitap’ın cenazesi Kırklareli’nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

İlk tören okulu olan Ankara SBF’de yapıldı

İstanbul ve ardından Kırklareli’nde düzenlenecek tören öncesinde dün okuduğu okul olan Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir anma gerçekleştirildi. Saat 15.00’te SBF’de başlayan anmaya yol arkadaşları ve devrimci gençler katıldı.

Yol arkadaşlarından Haydar İlker yapılan anmada Nasuh Mitap’ı anmanın devrimci değerlerine ve mücadelesine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Nasuh Mitap’ın yaşamını devrimci mücadeleye adadığın ve ardında bu mirası bıraktığını  söyleyen İlker, “Nasuh’un bu koridorlarda Mahir’lerle başlattığı mücadele bugün gençlerin elinde emin ellerde, bunu biliyoruz” dedi.

Ardından Necmettin Özdemir konuşarak,  lise döneminde birlikte geçirdikleri yıllar ve sonrasında paylaştıkları mücadele dönemiyle Nasuh Mitap’ı andı.

Related Articles

  • TİKKO savaşçıları Kobane’de
  • Kobanê aynasında solda iki sorunlu tutum – Levent Toprak
  • İşçi sınıfı kenar süsü mü?- Can Soyer
  • Halkevleri Çalıştay düzenledi
  • Siyasette ve ideolojide yeni dönem – Can Soyer
  • Bir yeniden kuruluş ihtiyacı – Can Soyer
Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz