Kadıköy’de on binler Demirtaş için buluştu

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul mitingi için on binlerce insan Kadıköy İskele Meydanı’ndaydı. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve İbrahim Ayhan, Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, HDP PM ve MYK üyeleri, HDP bileşenleri katıldı.
Mitinge Rize’de tek başına Demirtaş standı için saldırıya uğrayan SYKP kurucularından emekli öğretmen Necmettin Durmuş da katıldı.

Miting alanında kurulan sahneye “Demirtaş demokratik değişim, barışçı Türkiye” yazılı büyük boyutlarda bir pankart asıldı. Miting alanını dolduranların “Bağlamadan önce kalbimizi çaldı”, “Bir cumhurbaşkanı adayı düşünün Diyarbakırspor’lu” şeklinde taşıdıkları dövizler dikkat çekti. HDP/HDK’li Kadınlar, Boğa Meydanı’nda biraraya gelerek miting alanına buradan topluca yürüdü.

”Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir” yazılı pankart açan kadınlar Rojava devrimini selamlayarak sık sık “Rojava’da direnen kadınlara bin selam” sloganı attı. Öte yandan Kadıköy-Kartal Metro İstasyonu önünde bir araya gelen HDP’li gençler de “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atarak alana yine topluca giriş yaptı.

Sahnede sunumlar Kürtçe Türkçe yapıldı. Sinevizyonda çok dilli sloganlar yer aldı. Emek ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Çerkezce, Arapça, Türkçe ve Kürtçe  müzikleri Nurhan Fidan Kube, Neriman Doğan, Yasemin Göksü ve Hozan Dino seslendirdi.

Demirtaş saat 17.00’de sahneye çıktı. 40 dakikayı bulan konuşmasında Türkiye’de özgürlük ve demokrasi mücadelesini yürüten ezilen kesimler olarak bir araya geldiklerini ve halkın cumhurbaşkanı adayı olduğunu vurguladı. Demirtaş’ın konuşmasının sonunda bir çocuk çizgi film karakterli kumbarasını Demirtaş’a verdi. Demirtaş çocuğun gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın yeğeni olduğunu söyledi.

 

selahattin demirtaş

Yoruma kapalı