Bahçeli Dersim yolcusu

Davutoğlu’nun ardından Bahçeli’de Dersim’e gidiyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada 28 Kasım günü Tunceli’ye gitmeye karar verdiğini yazdı.

Bahçeli yaptığı açıklamada MHP için Tunceli’nin diğer vatan köşelerinden hiçbir farkı olmadığını belirtirken “Tunceli Valiliği’ni ve Tuncelili kardeşlerimi ziyaret edeceğim, bugüne kadarki düşüncelerimi, fikirlerimi ve kanaatlerimi bir kez daha kararlılıkla paylaşmak istiyorum”dedi.

Devlet Bahçeli dün yaptığı grup toplantısında  Dersim Katliamı’na ilişkin ” Türk Milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa açılmamak üzere kapanmıştır.” dedi. Seyit Rıza’yı da terörist ilan eden Bahçeli  “Terörist Rıza’yı aklamak Davutoğlu’na mı kalmıştır” diyerek çözümünde karşısında durmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Bahçeli, “Başbakan’ın Dersim isyanıyla Kerbela hadisesini özdeşleştirmesi, hainlerden özürler dilenmesi ne hale geldiğimizin en açık kanıtıdır. Atatürk’e Yezid denilmesine, Türk milletinin Yezidle bir görülmesine bir tek Milliyetçi Hareket Partisi karşı çıkmıştır. Bugünün PKK’sı neyse, 1937-1938’de Dersim’de isyan edenler aynısıdır. Bugünün teröristbaşı Öcalan’ı neyse, Dersim ihanetinin baş aktörü terörist Rıza da kopyasıdır. Devlete ve millete başkaldıran, kafa tutanların geçmişteki akıbetleri bellidir. Bugün AKP’nin pazarlık yaptığı eşkıyayla Türk milleti asırlarca mücadele etmiştir. Terörist Rıza emperyalizme piyonluk yaparak Türkiye’yi bölmek istemiş, ne var ki amacına ulaşamadan hak ettiği cezasını bulmuştur. Milli irade yetkiyi bize versin, millet bize güvensin, yine yaparız, yine hainlerin alayını birden vatan topraklarından temizler atarız” diyerek Dersim Katliamı hakkındaki kafatasçı düşüncelerini tekrarlamış oldu.

Bahçeli’nin bunca hakaretin ardından Dersim’e nasıl gideceği ise merak konusu.

 

 

 

 

Related Articles

Gülfer Akkaya
Alevi kadınların zorlu görevi
Gülfer Akkaya