Bahçeli’ye ‘gelme’ uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Dersim’den “gelme” uyarısı geldi. Bahçeli’nin 28 Kasım’da Dersim’e gideceğini açıklamasının ardından HDP, DBP, EMEP ve Dersim Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Dersimlilere hakaret ve tehdit yağdıran Bahçeli’nin ziyaretinin açıkça provokasyon olduğu belirtildi.

DBP İl Başkanı Ergin Doğru, “Bahçeli’nin son dönemlerde Dersimlilere dönük yaptığı hakaretler ve rencide edici sözlerin üzerine böylesi bir ziyaret yapmak açıkçası bir provokasyondur. Bu kendi tabirleriyle İsrail’in Mescidi Aksa’ya girmesi gibi bir şeydir. Sayın Bahçeli haddini bilmelidir. Söylediği sözlerden, hakaretlerden sonra böyle bir kışkırtmayla buraya gelmek had bilmezliktir” şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Fatma Kalsen ziyarete sert sözlerle tepki gösterdi. “Bizim atalarımıza, önderlerimize hakaret eden parti genel başkanına Dersim’den vereceğimiz cevap şudur; Atalarımıza dönük olarak sarf ettiği ‘alçak’ ve ‘hain’ sözlerini iade ediyoruz” diyen Kalsen, “Şayet buraya gelirse, o cesareti gösterirse bizler de Dersim halkı olarak bir haine, bir alçağa nasıl davranılması gerekiyorsa, nasıl muamele edilmesi gerekiyorsa öyle cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale ise Bahçeli’nin Dersim konusunda sarf ettiği sözler üzerine açılan sembolik, kuruşluk tazminat davalara vurgu yaparak, “Bizim, arkadaşlarımızın açtığı davalar kuruşluk davalardı. Bahçeli ve onun zihniyetine daha fazla değer biçmeye gerek yok. Dersim’e gelmesin. Dersim halkı kendisini, nasıl karşılayacağını çok iyi bilir” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü Mazlum Doğan da Bahçeli’nin Dersimlilere vereceği hiç bir şey olmadığını belirterek, “Buradaki insanların acılarını hissetmiyor. Boşuna gelmesin, bu halkı da galeyana getirmesin. Halkımızın yeterince sorunları var. Enerjimizi boşa harcamasın” dedi.

 

 

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş