Bilkent Üniversitesi Öğrencileri ırkçı saldırıyı kınadı

Bilkent Üniversitesi devrimci ve sosyalist öğrencileri, Cuma günü Orta Doğu halklarıyla dayanışma adına açılan standa karşı faşist bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırı ve linç girişimine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

bilkent

Daha önce, İstanbul Üniversitesi, İTÜ ve DTCF kampüslerinde devrimci ve demokrat gençlere karşı gerçekleşen saldırıların bir benzeri Bilkent Üniversitesi’nde de gerçekleştirilmek istendi. Karşıt grubun provokasyon girişimlerine rağmen, gerçekleşen saldırılara karşı sessiz kalmamak ve Orta Doğu haklarının mücadelesini yükseltmek adına gerçekleşen basın açıklaması şöyle;

” Bu saldırının hedefi açıktır. Okul yönetiminin sözde sağladığı fikir özgürlüğü kapsamında açtığımız standa dahi tahammül edemeyen bu zihniyetin Ortadoğu’da Türkmenleri, Ezidileri, Kürtleri, Arapları katleden, kadınları satan IŞİD zihniyetinden bir farkı yoktur. Ortadoğu’da, Filistin’de, Kobanê’ de büyüyen bu direniş umuttan bir güneş misali bütün dünyanın üzerine doğmaktadır. Kafa kesme görüntüleriyle korku salmaya çalışan IŞİD çetelerine karşı korkusuzca savaşan Ortadoğu halkları insanlığı hep bir ağızdan özgürlük türküsünü söylemeye çağırmaktadır.Bu sese kulak vermek ve emperyalist saldırıların karşısında durmak insan olmanın gereğidir. Bugün komşuda bir yangın var, bu yangını söndürmezsek yarın bizim evimiz de yanacak. Gezi barikatlarında kurduğumuz kardeşlik ruhunu ısrarla sürdürmeliyiz. Her ne kadar bu kardeşlik ruhu provakasyonlarla yok edilmeye çalışılsa da biz bir kere Gezi’yi yaşadık, o barikatlarda omuz omuza direndik. Faşist saldırılar ne kardeşlik ruhunu öldürebilecek ne de biz devrimcileri yolumuzdan alıkoyabilecektir. Tüm bu baskılara rağmen biz Anadolu’da, Ortadoğu’da, Filistin’de, Kobanê’de direnen halkların yanında olmaya devam edeceğiz. “ sözleri yer aldı.Basın açıklaması; “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Üniversiteler Bizimdir Bizimle Özgürleşecek” ve “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları ile son buldu.

Related Articles

Köşe Yazıları
Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz

Mahir Sayın
Barış süreci ve yalanı hakikate çevirmek
Mahir Sayın

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara