“Bu saldırıları Gezi’de de yaşadık”

10313894_685522248152084_1903799394_n

1 Mayıs’ta yaşanan polis saldırıları Ankara, İstanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde protesto edildi. Ankara Dayanışması Bugün saat 18:00’ da Güven Park’ta basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara Dayanışması adına basın metnini Gezi isyanı’nda Ankara’da katil polis Ahmet Şahbaz tarafından katledilen Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük okudu.

1 Mayıs günü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde adı konmamış bir sıkı yönetim uygulaması olduğunu vurgulayan Sarısülük; “Taksim’ de kazancı yokuşu, Ankara’da Ethem Sarı Sülük’ün katledildiği yere karanfil bırakmak isteyenler engellendi. 1 Mayıs 2014 AKP iktidarı ve polisin yarattığı dehşet görüntülerine sahne oldu. Halkın demokratik haklarını kullanılması bir kez daha, devlet zorbalığıyla engellenmeye çalışıldı. İstanbul’da 250’yi aşkın kişi, Ankara’da 139 kişi gözaltına alındı” dedi.

Haziran direnişine de değinen Sarısülük ‘’Bu görüntülerle ilk defa karşılaşmıyoruz elbette. Haziran direnişi ve sonrasında da aynı tabloyu gördük. İktidarın halka savaş açtığı bu süreçte 8 canımızı kaybettik. Daha doğrusu bir ifadeyle 8 canımız devlet terörüyle katledildi’’ dedi.

Halklarımıza yönelik yapılan bu saldırıları kınıyoruz.

‘’Ankara dayanışması adına hak mücadelelerine karşı yapılan saldırıları kınayan Sarısülük; “Buradan iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Artık taşların bağlandığı bir coğrafya da yaşamıyoruz. Halk bütün taşları teker teker çözüyor . O nedenle uyguladığın bası ve zulüm politikalarından bir an önce vazgeç ve halkın demokratik iradesine saygı göster!” diye konuştu.

Bu zamana kadar AKP’nin hiçbir baskı politikasına yılmadık diyen Sarısülük “Bu sokaklar bizim. Bu sokaklar işçilerin, kadınların, emekçilerin, ezilenlerin, devrimcilerin, başta Ethem olmak üzere Gezi şehitlerinin kanıyla kazanıldı. Bugüne kadar hiçbir baskı politikasından yılmadık, bundan sonra da yılmayacağız.” dedi.

Sokakları polis şiddetine, faşizme teslim etmeyeceğiz.

Mustafa Sarısülük şunları kaydetti: “Bizler bu meydanda şehitlerimizi andık. Halk düşmanı AKP iktidarına karşı sesimizi yükselttik, Bizleri kendi çiziği sınırları içerisine hapsetmeye çalışan iktidara karşı özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi taleplerimizi bulunduğumuz her yerde dile getireceğimiz gibi, direnişle, mücadeleyle özgürleştirdiğimiz sokakları polis şiddetine faşizme teslim etmeyeceğiz.”

Basın açıklamasından sonra Ankara Dayanışması tüm gezi şehitlerini anmak ve yapılan saldırıları protesto etmek için oturma eylemi gerçekleştirdi. Ardından Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfil bıraktı. Siyasihaber.org/Ankara

 

Yoruma kapalı