İl il Kobane eylemleri: Binler Kobanê için dört bir yanda sokakta

İstanbul’da Kobane ile dayanışma eylemleri başladı. Kadıköy, Esenyurt ve Bağcılar’da eylemciler polis saldırısına maruz kalırken Gazi Mahallesi’nde de polis kontrolünde faşist  bir güruh HDP/DBP binasını kuşattı 

Batman’da dün gece başlayan Kobane ile dayanışma eylemlerinde 13 yaşında bir çocuk polis saldırısı sonucu hastanelik oldu.

batmanço

18:26  Halk Mardin’de sokağa çıkma yasağını deldi, ağır polis saldırısı devam ediyor.Cizre’de an itibariyle sınırdaki tüm askeri alanlar halk tarafından ele geçirildi.

.maaciz

 

18:25  Van’da polisler gözaltına almaya çalıştıkları eylemcileri yerlerde sürüklüyor. Erciş’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Muş’un Varto ilçesinde polisin gerçek mermi kullandığı ve Hakan Buksur adında 25 yaşındaki bir genci katlettiği bilgisi ulaştı.

van

17.59 Gazi’de polisin saldırılarına rağmen uzun süre direnen yaklaşık bin kişi HDP binasının faşistler tarafından kuşatıldığı Cebeci’ye doğru harekete geçti.

17.45 Gazi Mahallesi’nde 15 yaşında bir çocuk polisin yakın mesafeden attığı gaz fişeği ile başından yaralandı. Yaralı çocuğun sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Puşu takan iki çocuk ise faşistler tarafından saldırıya uğradı, ağır yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı.

17.44 Sarıgazi’de basın açıklamasının ardından kitle oturma eylemine başladı. Oturma eylemi sırasında kurum temsilcileri birer konuşma yapacak.

17.30 Sarıgazi’de yaklaşık bin kişi Demokrasi Caddesi’ne girdi, az sonra basın açıklamasına geçilecek.

 

17.00 Gazi Mahallesi’nde binlerce kişi Cebeci’ye geçmeye çalışıyor.Mahallesi’nde polis ve saldırısı ve direniş Son Durak’te ve İsmet Paşa Caddesi’nde devam ediyor.

16.00 Kartal Kobane için yürüyor.

15.25 Esenyurt’ta polis saldırısı başladı.

15.11 Beylikdüzü halkı polis engeliyle karşı karşıya.

15.10 Esenyurt Cumhuriyet Meydan yüzlerce kişi toplandı. Halkevleri, HDP, BDSP, HTKP, ÖDP, Partizan, UİD-DER, Çağrı üyeleri eylem alanında. “Bıji berxwedane Kobane” ve “Gerici, faşist, halk düşmanı AKP” sloganları atılıyor.

Bahçelievler‘de öğlen saatlerinde yüzlerce kişi yolu keserek yürüyüşe geçti. Cadde üzerindeki Hacı Seyit Tatlıcısı’na “Katil IŞİD İşbirlikçi AKP! Diren Kobane!” yazılı pankart asan kitlenin önü polis tarafından akreplerle kesildi. Bir süre oturma eylemi yapan kitle akşam 20.00’de Beyoğlu’nda yapılacak eyleme çağrı yaparak dağıldı.

Sendika.org ve Siyasihaber.org kaynaklarından derlenmiştir.

 

Related Articles

Köşe Yazıları
Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz

Mahir Sayın
Barış süreci ve yalanı hakikate çevirmek
Mahir Sayın

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara