Isparta’da Kobane direnişinde düşenler unutulmadı!

HDK Gençlik Meclisi’nin 10 Kasım günü düzenlediği , Isparta HDP il binasında gerçekleştirilen anmada, Kürdistan ve devrim mücadelesinde yitirilenler adına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında Rojava devrimine ve Kobanê direnişine değinen HDK Gençlik Meclisi üyesi Serhat Göze, konuşmanın devamında ‘’Rojava devrimine ve dünyayı sarsan Kobanê direnişine dair her şey söylendi ve artık direnişte şehîd düşüp ışık olan yoldaşların yolundan mücadeleyi sürdürmek gerekiyor’’ diye belirtti.

Devamında yaşamını yitirenlerin hayatlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi  gerçekleştirildi. Sinevizyon gösterimin ardından Antalya Kurdî-Der yönetiminde bulunan Dilbezarê Bêkes Kobanê direnişine dair görüşlerini aktardı. Daha sonrasında konukların Kobanê mücadelesine dair görüşleri alındı. Konuklar arasında bulunan gençler Kobanê direnişini sahiplenmeye ve büyütmeye davet etti.

Anma şiirler ve türkülerle devam etti. Kobanê’ye geçmek isterken şehîd düşen Kader Ortakaya’yla beraber yaşanılan anılara dair kaleme aldığı metni sınır direnişine katılan tüm yoldaşları adına Merve Nur İşleyici okudu.

Anma tüm konukların eşlik ettiği Rojava Marşıyla sona erdi.

 

Yoruma kapalı