İsveç’teki futbol takımından ‘Kobanê’yi Kurtarın’ pankartı

İsveç’te 10 yıl önce Kürtler tarafından kurulan Dalkurd futbol takımı, bir maçta ‘Kobanê’yi kurtarın’ pankartı açtığı için ceza ile karşı karşıya. Kulüp, 10 Kasım’daki kararı bekliyor.

AlJazeera.com.tr internet sitesinde yayımlanan habere göre, 2004’te İsveç’te yaşayan Kürtlerin Kurduğu Dalkurd isimli futbol klubü oynağı bir karşılaşma sırasında ‘’Kobanê’yi kurtarın’ pankartı açtı. İsveç Futbol Federasyonu ise futbola siyaset karıştırmak suçlaması ile kulübü Disiplin Kurulu’na sevk etti. İsveç Futbol Federasyonu 10 Kasım’da toplanacak ve pankartın siyasi içeriği olup olmadığına karar verecek.
Kulübe 68 bin dolar para cezası gelebilir. Kulüp, anavatanlarındaki insanlara destek olmalarının ahlâki bir zorunluluk olduğunu söylüyor.

600 bin takipçisi var
AlJazeera.com.tr internet sitesinde Dalkurd isimli futbol kulübünün İsveçte yaşayan Kürtler tarafından kurulduğu ve Avrupa’nın en başarılı göçmen takımlarından biri olduğu belirtiliyor. Kulübün armasında Irak Kürdistanı bayrağı bulumasından dolayı, milli takım popülerliğine sahiğ olduğu vurgulanırken, kulübün facebook sayfasının 600 bin kişi tarafından takip edildiğine dikkat çekiliyor.

Haberde, Kulübün kurucusu Ramazan Kızıl’ın yakın zamanda IŞİD saldırıları altındaki Kobani’den Suruç’a sığınanlara yardım ulaştırdı da kaydedildi.
Ramazan Kızıl, bir futbol karşılaşmasında ‘Kobanê’yi Kurtarın’ pankartı açtıklarını ve İsveç Futbol Federasyonu tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edildiklerini anlatmış.

‘İnsanlık görevimizi yaptık’

Haber’de Kızıl şunları söylüyor: Disiplin Kuruluna sevk edilmemizin gerekçesi futbola siyaset karıştırmak.
Gerekçe, futbola siyaset karıştırmak. Federasyon, bunu yapmamızın gerçek sebebini bilseydi, bizi alkışlardı. Bizim siyasetle ilgimiz yok. Bu, insanlık meselesi. Kararlarını değiştirmezlerse, Dalkurd’u tanımıyor ve Kobani’de yaşananları bilmiyorlar demektir. Bizim insan olarak sorumluluklarımız var. Bir insan olarak üzerime düşeni yapmamı kimse engelleyemez. Nokta.”
Kulübün sportif direktörü Adil Kızıl ise durumu “Kobani’deki insanlara destek vererek çok iyi bir şey yaptık. İnsanlar bu kulübün Kürtler için ne ifade ettiğini anlamıyorlar. Bizim için Kürt kimliğiyle bir şeyler yapabilmek her şeye değer. Taraftarlarımız için de… Taraftarlarımızın yarısı aslında futbolla ilgilenmiyor. Onlar sadece Kürt ismiyle, bayrağıyla bir şeyler yapılsın istiyor. Bizim derdimiz bu” şeklinde anlatıyor.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Related Articles