Kobane Direnişi’nde 21. gün: YPG direniyor IŞİD ilerleyemiyor

Kobane harita

Kobanê‘de tarihi direniş 21. gününde tüm görkemiyle devam ediyor. Kobanê’de çetelerin yoğun saldırılarına karşı Savunma savaşçıları tarihi direnişi veriyor. Şehir savaşı başlamadı daha. Üç gündür çetelerin her türlü ağır silahlarla saldırdığı Miştenûr tepesinin güneyden batıya kadar uzanan 50 ayrı noktasında IŞİD çeteleriyle YPG güçleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda şimdiye kadar en az 70 çete üyesinin öldüğü bildirildi.

Gece, bomba yüklü araç ile Kobanê’ye girmeye çalışan çeteler, YPG’nin müdahalesi ile amaçlarına ulaşamadan imha edildi. YPG’lilerin imha ettiği bomba yüklü araçta 6 çete üyesi öldü. Uluslararası koalisyona ait uçaklar dün gece 3 atış yaptı. Bu atışların hangi hedefleri vurduğu ve ne kadar etkili olduğu henüz bilinmiyor. Doğu cephesinde ise çok şiddetli çatışmalar hala devam ediyor..

Doğu cephesinde Helince köyü civarında yaşanan şiddetli çatışmalarda çeteler Doçkalar ve havanlar ile saldırıyor. YPG, özellikle Helince köyü tarafından sızma yapmak isteyen çetelerin saldırılarını kırıyor ve çetelere ağır kayıplar verdiriyor.

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen ise Med Nûce kanalına bağlanarak, ‘‘IŞİD’in bütün tank, top ve ağır silahlarına rağmen tarihi bir direniş var burada YPG/YPJ direnişi sürecek. Burada herkes ARÎN gibidir. Onun için onları yeneceğiz’’ dedi. Ayrıca Suruç’tan Kobane’ye geçen 60 genç Kobane direnişe katıldı.

Suruç’a girişler yasaklandı

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek ve IŞİD üyelerinin Türkiye’den Rojava’ya geçişini engellemek için Suruç’un sınır köylerinde nöbet eyleminde olan binlerce kişiye asker ve polis saldırısı devam ederken ilçenin girişine  polisler tarafından barikat kurulduğu ve Suruç doğumluların dışında kimsenin ilçeye alınmadığı belirtildi.

Etmanek köyüne havan topu düştü

Suruç’un Etmanek Köyü’nde nöbet eyleminde bulunan halkın kaldığı eve IŞİD’in attığı havan topu düştü. Şanlıurfa Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda, havan mermisinin düştüğü, Suriye sınırındaki Suruç ilçesine bağlı Büyük Kendirci ve Küçük Kendirci Mahallelerinin boşaltılmaya başlandığı bildirildi. Kobane’ye yönelik IŞİD saldırılarının yoğunlaşmasına paralel olarak, Türkiye topraklarına da sıklıkla top mermileri düşmeye başladı. İMC TV Muhabiri Halime Aktürk sınırındaki durumu aktarırken, yaklaşık 50 metre ileride bir havan topu mermisi patladı. (ANF-DİHA)

 

Related Articles

Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz