Kobane sabaha kadar direndi Kobane merkezi savaşa hazırlanıyor

Kobanê direnişinin 17. Gününe girdi, gece yoğunlaşan çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Kentin çok yakınında cereyan eden çatışmalar her üç cephede giderek şiddetleniyor. YPG/YPJ savaşçılarının Güney ve Batı cephesinde çetelere etkili darbeler vurduğu öğrenildi.  Saldırılar Güney cephesinden yoğunlaştı. Kantonun doğu ve batı cephelerinde de çatışmalar 4 ayrı noktada devam ediyor. Doğu cephesindeki çatışmalar özellikle Helincê köyünde yoğunlaşıyor. Batı cephesinde ise Siftek Tepesi, Miştenur ve Radyo tepesinde şiddetli çatışmalar sürüyor. Îşid’in sabah kent merkezine havan attığı belirtildi

Şehir ağır silahlar ve tankların desteğinde saldıran insanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı tarihe geçecek bir direniş sergiliyor. Şehrin hemen dışında çatışmalar sürerken şehrin içinde de YPG-YPJ güçlerinin savunma hatları oluşturduğu bildirildi. Kanton Eş Başkanı Enwer Müslim yaptığı açıklamada şehir içinde hazırlıklı olduklarını ve son ana kadar Kobanê’yi savunacaklarını dile getirdi.

Gece boyu çatışmalar yaşanırken IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyona bağlı uçaklar doğu cephesinde iki noktayı bombaladı. Yerel kaynaklar bombardımanda IŞİD’e ait iki tankın hedef alındığını belirtti. Bombardımanın ardından şehir üzerindeki hava hareketliliği devam ederken sabah saatlerinde kadar başka bir bombardıman gerçekleşmedi.

Öte yandan sınırın Türkiye tarafında çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte elektrikler kesildi. Sınırın güvenliği için kullanılan tüm aydınlatmalar kapanırken sınır hattı tamamen karanlığa gömüldü. Elektriklerin kesilmesine rağmen sınır hattındaki eylemciler nöbetlerine devam etti. Günün ışımasının ardından DAİŞ çeteleriyle gerillalar arasında doğu cephesinde şiddetli çatışmalar yaşanmaya başladı. Batı cephesinden de yer yer silah seslerinin yükseldiği bildiriliyor. (ANF)

ypj ypg

 

Related Articles

Köşe Yazıları
Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz

Mahir Sayın
Barış süreci ve yalanı hakikate çevirmek
Mahir Sayın

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara