Kobane Savunma Bakanı: Miştenur’da 150 cenazeleri yerde

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen, bugünkü çatışmalarda DAİŞ’in büyük kayıplar verdiğini belirterek , “çetelerin Miştenur’da 150 cenazeleri yerde kaldı, alamıyorlar” dedi. Kobanê Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar da, “Kobanê’de Kürdistan’ın kaderini belirleyen bir destan yazılıyor” diye konuştu.

kobani_main

Med Nuçe gece bültenine katılan Kobanê Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar ve Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen bu gece şiddetlenen çatışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kobanê Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar, “Bu bayram direniş bayramıdır, Kobanê halkı için Kürdistan halkı için” diye başladığı konuşmasında Kobanê’de Kürdistan’ın kaderini belirleyen bir destan yazıldığını ifade etti.

Bu geceki çatışmalar için de aynı şeyin söylenebileceğini belirten Beşar, “bayram namazını Kobanê’de kılacağız, diyorlardı. Ama her iki ordu (YPG/YPJ) direniş destanı yazıyor. Çetelerin çöküşü devam ediyor. Bu dakika itibariyle de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobanê bir kilit konumundadır. Demokratik Suriye, Demokratik Ortadoğu için Kobanê direnişi kilit bir konumdadır. Kanımızın son damlasına kadar sözümüze bağlı kalacağız. Şehadet bizim için önemli değil, önemli olan Kobanê’dir. Suriye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesidir. Şanslıyız ki, tarih bizim üzerimizden yazılıyor. Nasıl ki Kürt Halk Önderi mücadelesine buradan başladı. Nasıl ki Rojava devrimi buradan başladı. Şimdi de Kürt halkının kaderi burada yazılıyor” diye konuştu.

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen  bu geceki çatışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çetelerin “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız” diyerek Cerablus, Minbic birçok bölgeden getirdikleri ağır silahlarla saldırılarını yoğunlaştırdıklarını ancak büyük yenilgi yaşadıklarını söyledi.

“Bu sabahtan bu yana da ağır silahlarla saldırıyorlar. Güney, Doğu her cephede savaş devam ediyor” diyen Savunma Bakanı, bugünkü çatışmaların yoğunlaştığı Miştenur tepesinde çetelerin büyük kayıp verdiğini belirtti.

Hesen, “Çeteler YPG/YPJ savaşçılarının sert cevabıyla karşılaştılar. Şunu söyleyebilirim; 150 cenazeleri Miştenur’da yerde kaldı. Cenazelerini alamıyorlar” dedi. (ANF)

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor, kapitalist rekabeti kızıştırıyor!
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara

Ergür Altan
Bana Osmanlıca bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum
Ergür Altan