Kobanêli Emine Ana’nın 5 çocuğu cephede

5 çocuğu Kobanê’de cephede savaşan Emîne Zeydan Kalo, çocuk ve torunlarıyla birlikte kaldığı çadır kentte Kobanê’nin özgürlüğünü dört gözle bekliyor. Çadır kentte yaşadıkları zorluklara hiçbir şekilde değinmeyen anne Kalo için varsa yoksa Kobanê direnişi. Anne Kalo, “Kobanê’nin özgürlüğü için gerekirse diğer çocuklarımı da veririm” diyor.

Emîne Zeydan Kalo, 60 yaşında Kobanêli bir anne. Suruç’ta çadır kentte yaşıyor. 14 çocuğu olan Emîne Zeydan Kalo’un 5 çocuğu Kobanê’de cephede savaşıyor, iki çocuğu ise zihinsel ve bedensel özürlü. Kobanê direnişinin zaferle taçlanacağı günü iple çeken anne Kalo, Kürdistan devrimi için geriye kalan 9 çocuğunu da vermeye hazır olduğunu söylüyor. Amine Ana, çadır kentte yaşadıkları zorluklardan söz edilmesini istemiyor ve asla kendisi de dile getirmiyor.

IŞİD çetelerine asla boyun eğmeyeceklerini ifade eden Emîne Zeydan Kalo, Rojava’da kimliksiz yaşamayı asla kabul etmeyeceklerini söylüyor. Anne Kalo, “Kürtler yüzlerce yıldır kimliksiz kaldı” diyor ve ekliyor: “Son 4 yıldır artık insan olduğumuzu, kendi haklarımızın olduğunu görebildik. Biz Rojava’da devrim ile birlikte özgür olmanın ne güzel bir şey olduğunu fark ettik. Şimdi bu canavar sürüsü IŞİD çeteleri bizi tekrardan köle yapmak istiyor ama biz köleliği artık kabul etmeyeceğiz.

“Biz ya vatanımızı koruyacağız ya da katliamdan geçirilip öleceğiz” diyen anne Kalo, bu amaçla oğlu Zekeriya, Enwer, Salih, Nihat, ve Rezan’ın YPG saflarında kaldığını vurguluyor. Anne Kalo, “Biz onlarla gurur duyuyoruz çünkü o savaşçılarımız olmasaydı namusumuz pazarlarda satılmış olacaktı. Kobanê’nin özgürlüğü için gerekirse diğer çocuklarımı da veririm” diyor. (ANF)

 

YPG YPJ Kobane

Related Articles

Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz