Polisten avukata ters kelepçe ve dayak

Hakkari Yüksekova’da avukatlık yapan Fırat İke, dün gece 01.00 sularında polislerce durdurularak tartaklandı, ters kelepçe takılarak üç saat boyunca bekletildi. Kafasına basıldığını ve on polis tarafından ağır şiddete maruz kaldığını belirten İke’ye, yapılan muayene sonucunda yedi gün iş göremez raporu verildi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre gece 01.00 sularında Yüksekova’daki bürosundan çıkıp aracına doğru yürürken ‘akrep’ olarak tabir edilen polis aracı tarafından durduruldu. Avukat Harika Karataş’ın verdiği bilgiye göre bir polis, “Ne işin var ulan gece gece dışarıda!” diye bağırdı. İke’nin avukatlık kimliğini gösterip itiraz etmesi üzerine polisler araçtan inerek, “Ne biçim konuşuyorsun lan sen bizimle, avukatsan biz ne yapalım, istediğimiz gibi konuşuruz” dedi. Yaklaşık 30 polis olayın ardından bölgeye geldi, İke yere yatırıldı ve bir polis kafasına basarken on polis de vücuduna vurmaya başladı. Ters kelepçe yapılan İke, üç saat bu şekilde bekletildi. Hastane muayenesi, savcıyla ve meslektaşlarıyla görüşmesi engellendi. İke’ye yapılan muayene sonucunda, sağ burnunda kanama sonucu oluşmuş kan pıhtısının bulunduğu, sağ göğüs altı ve üstünde, sağ boyunda kızarık, burun kökünde sıyrıklar olduğu da saptanarak yedi gün iş göremez raporu verildi. İke “Bu bir gözaltı işlemi değildi” denilerek sabah 06.00’da Emniyetten bırakıldı.

Avukatı olan Harika Karataş, “Eğer gözaltı işlemi yapılmadıysa kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu işlenmiştir” dedi.

 

fft16_mf2728962 fft16_mf2728973

 

Related Articles

  • Ferguson’da bir seri katil:Polis
  • AKP-Cemaat savaşına soldan bakış
  • İşkenceci polislere yine beraat!
  • Polisten “makul şüphe” uygulaması: Sokakta ve karakolda işkence
  • Dicle Üniversitesi’nde Hizbullahçılar ve polis birlikte saldırdı
  • İstanbul Üniversitesinde saldırı: 12 gözaltı
Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru