Sedef Adası’na Suudi Prens ‘malikanesi’

 

Suudi Prensi Saddam Bin Abdülaziz’in satın aldığı 4 dönümlük Sedef Adası arazisine malikane yapma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çıktı.

Haber Merkezi-2011 yılında Sedef Adası’ndan dört dönümlük arazi yapan, ama SİT alanı olduğu gerekçesiyle Adalar Belediyesi’nden ‘malikane’ izni alamayan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz’in kardeşi Saddam bin Abdülaziz’e iyi haber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Vatan Gazetesi’nden Çağdaş Ulus’un haberine göre, söz konusu araziye malikane yapmak üzere Adalar Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ile görüşün izin isteyen ancak SİT alanı olduğu gerekçesiyle izin alamayan Suudi Prens, imar yasağı engelini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın girişimleriyle aşmayı başardı.

Malikane yaz ortasında hazır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çıkan iznin ardından, malikanenin inşaatının önümüzdeki günlerde başlaması ve yaz ortalarına doğru da hazır hale getirilmesi planlanıyor. Söz konusu konutun mimarının da Suudi Arabistan’dan getirileceği konuşuluyor.

Sedef Adası imara kapalı

Belli dönemlerle imara açılıp açılmayacağı tartışılan Sedef Adası, SİT alanı olduğu için imara kapalı bulunuyor. Osmanlı devlet adamlarından Fethi Ahmet Paşa’dan torunları Şehsuvar Menemencioğlu ve kardeşi Reyan Şehsuvaroğlu’na kalan Sedef adası, . Şehsuvaroğlu’nun 1986’da ölümü sonucu mülkiyet, çocukları Esra Bereket ile kardeşi Mehmet Birgen’e geçmişti. Mehmet Birgen, Sedef Adası’ndaki araziyi Suudi Prens Saddam Bin Abdülaziz’e satan isim.

Related Articles

  • Manyas Kuş Gölü’nde toplu balık ölümleri
  • Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nden üniversitelere proje
  • Kocaeli halkı saatli bomba üzerinde oturmak istemiyor
  • Ekoloji Meclisi 1. Genel Kurulu yapıldı
  • Tokat’ta arkeolojik SİT alanına tütün ektiler
  • Harmandalı’da “Çöpten bir hayat”
Volkan Yaraşır
Rusya krizi, ülke iflası riski
Volkan Yaraşır