Sınır hattında ki sanatçılara asker gaz bombasıyla saldırdı

680x365cc-urf-14-07-14-kobani-hunermend10

Sınır hattında insan zinciri oluşturmak isteyen Özgür Sanat Girişimi sanatçılarına asker gaz bombalarıyla saldırırken sınırın diğer tarafında ki halka karşı da gerçek kurşun kullanıldığı iddiası

Sınır hattındaki direnişe destek vermek amacıyla iki gündür Suruç’ta bulunan Özgür Sanat Girişimi sanatçıları Suruç’un batısında bulunan sınırın sıfır noktasındaki Boydê köyünde insan zinciri oluşturmak istedi. Sanatçılar, sınırın her iki yakasında da araçlarıyla bekleyen Kobanêli yurttaşlar ve köylüler tarafından sloganlarla karşılandı. Sınırın diğer tarafında bulunan Tilşeîr Tepesi’nde konuşlanan YPG/YPJ güçleriyle karşılıklı olarak “Bijî Berxwedana Kobanê” ve  “Bijî Berxwedana YPG/YPJ” sloganları atan sanatçılar, basın açıklaması yapmak istedi. Sanatçılar adına konuşan Ferhat Tunç, Kobanê’deki direnişe dikkat çekerek, basın açıklaması yapmalarına izin verilmediğini kaydetti. Tunç’un konuşması sırasında sınırda bulunan Türk askeri kitleye gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırı sadece sınırın bu tarafına değil öte tarafında bulunan Kobanêlilere de yapıldı. Saldırıda çok sayıda gaz bombasının yanı sıra gerçek mermilerin de kullanıldığı bildirildi.

Gerçek mermi ve yoğun gaz fişeğinin kullanıldığı saldırıda çok sayıda yaralı var

Gerçek mermi ve gaz bombalı saldırı sonucu sanatçılardan Ali Baran ve Adil Aslan ile 75 yaşındaki Mustafa Kılıç ve Naif Aslan adlı yurttaşlar ayaklarından yararlanarak hastaneye kaldırıldı. Gaz bombasından çok sayıda kişinin de etkilendiği kaydedilirken, gazdan etkilenen bazı yurttaşların ve sanatçıların da hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

1 kadının başından gerçek kurşunla vuruldu iddiası

Aynı anda sınırın öte tarafında bulunan yurttaşların üzerine de gaz bombası atıldı. Bu saldırıda da gerçek merminin kullanıldığı belirtildi. Saldırı esnasında bir kadının başından aldığı kurşunla yaşamını yitirdiği iddia edildi. Yaşamını yitiren kişinin kimliğine henüz ulaşılamadı. Sanatçıların sınırdaki bekleyişi sürüyor.

Related Articles

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş