Güvenlik görevlileri; Bizi kandırıp köylülere saldırttılar

kolin-guv
Kolin Grubu tarafından Soma Yırca’da köylülere yaptıkları saldırı ile gündem gelen güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişi işten çıkartıldı. Güvenlik görevlileri, “Bizi kandırıp köylülere saldırttılar. onlarla karşı karşıya getirdiler. Sonra da kullanıp attılar” dedi.

Manisa’nın Soma İlçesi, Yırca Mahallesi’nde, 6 bin zeytin ağacının iş makineleriyle kesilmesinin ardından Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi, termik santrali yapacak olan Kolin firmasının şantiyesini de karıştırdı. 50’si özel güvenlik görevlisi yaklaşık 100 kişinin işten çıkarılmasının ardından, çalışanlar duruma tepki gösterdi. Şantiye ve güvenlik amirlerinin şantiye binasından ayrılmasına çalışanlar izin vermedi. Bir güvenlik görevlisi, “Bizi kandırdılar. Bize iş garantisi, emeklilik garantisi verdiler. Bizler de buraya gelip köylülerle kavga ettik. Kullanıldık. Şimdi hakkımızı alıncaya kadar buradayız” dedi.

Zeytin ağaçları iş makineleriyle üzerlerindeki ürünüyle birlikte söküldü
Kolin Grubu, geçen perşembe saat 20.00 sıralarında, santralin yapılacağı Yırca Mahallesi’ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ağaç kesimi yapmak üzere iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yaptı. Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki 6 bin zeytin ağacı iş makinelerince üzerlerindeki ürünüyle birlikte söküldü.

Bu sırada özel güvenlik görevlileri, biber gazı da kullandıkları arbede sırasında, mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca’da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak’ı, kelepçeledi. Ayrıca yine özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ileri sürülen gaz fişeğinin kapsülünün isabet etmesi sonucu mahallelilerden Emin Özkılınç, başından yaralandı.

Yoruma kapalı