Türkiye Soma için iş bıraktı

BnqNRWnIUAAYEF2

Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili olarak sendikalar bugün iş bıraktı.

KESK, DİSK, TMMOB ,TTB ve Türk-İş üyeleri bugün tüm iş yerlerinde saat 09.00’da 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından iş bıraktı.

Sendikalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri önüne yürüyecek.

Sendikalar ayrıca, halk siyah giyinmeye, siyah kurdeleler takmaya, balkonlarına siyah bezler asmaya, evinin, işyerinin balkonuna, aracına siyah bezler asmaya çağrılıyor.

Ankara: TMMOB, KESK, DİSK ve TTB’nin çağrısıyla sabah saatlerinde Milli Kütüphane önünde toplanamaya başlayan binlerce emekçi, Eskişehir yolundan Çalışma Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul: Gayrettepe’de sendika üyeleri toplanmaya başladı. Polis kitleyi sürekli taciz ederek toplatmamaya çalışıyor. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri TOMA önünde bekleyişini sürdürüyor.

SES İstanbul şubeleri, İstanbul Tabip Odası ve Dev Sağlık İş sendikası üyeleri Cevahir alışveriş merkezi önünde toplandı. Buradan Gayrettepe’de buluşma noktasına yürüyüşe geçti. Mecidiyeköy’de polis saldırısına uğrayan emekçiler Zincirlikuyu üzerinden polis barikatını aşarak Gayrettepe’ye doğru yürüyor.

İzmir: KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla iş bırakıp Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na yürümek isteyenlere polis saldırdı.DİSK Genel Başkanı Kani Beko İzmir’deki polis saldırısının ardından hastaneye kaldırıldı

Mersin: Binlerce işçi Soma’da maden ocağında yaşanan işçi katliamına karşı iş bıraktı. AKP binasına yürüyor. Polis barikatı önünde bekleyiş sürüyor.

Kocaeli: Merkez Bankası önünde KESK, DİSK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla toplanan yaklaşık 5 bin kişi iş-kur önüne yürüdü. Eyleme çok sayıda lise öğrencisi katildi. “Sık sık  Soma’nın ateşi sermayeyi yakacak” sloganları atıldı.

Diyarbakır:

Aralarında BDP, İHD, KESK, HDK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile sabah saatlerinde Ofis Cafeler Sokağı’nda bir araya geldi. Burada oturma eylemi yapan işçiler daha sonra SGK İl Binasına doğru yürüyüşe geçti. SGK İl Binası önünde toplanan binlerce kişi “Roboski’den Somaya, hesap sormaya” sloganları atarak oturma eylemi yaptı. Burada lise öğrencilerin taşıdığı “Soma’nın acısı Amed’in yüreğinde”yazılı pankart ise dikkat çekti.

Bursa: Emek ve meslek örgütlerinin çağrısı ile yapılan Soma Katliamı’nı protesto yürüyüşü Setbaşı-Heykel arasında yapıldı. 5000’i aşkın kişinin katıldığı eylemde sermayeye ve AKP’ye öfke vardı.

Antakya:

12.30’da sendikaların çağrısıyla Eğitim-Sen önünde toplanan yüzlerce emekçi, 1 yıldır eylem ve yürüyüşlere izin verilmeyen Saray Caddesi’nde polis barikatını aşarak yürüyüşe geçti.

Antakya

Yoruma kapalı