YPG: Göğüs göğüse mücadele ediyoruz 86 IŞİD üyesi öldürüldü

Kobanê direnişinin 20. gününde çetelerin ağır silah ve takviye güçlerle saldırılarını yoğunlaştırdığını belirten YPG basın bürosu yazılı bir açıklama yaptı;

”Miştenur tepesinde göğüs göğüse şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çeteler ağır silahlarını şehrin yakınlarına konuşlandırarak kent merkezine top atışları yapıyor. Çeteler Rakka, Dera Zor, Hol ve Irak’tan takviye ettikleri yedek güçle; tank, top ve ağır silah desteğiyle tüm gücüyle saldırıyor. 20’nci gününe giren saldırılara karşı güçlerimiz ve halkımız büyük bir irade sergileyerek, sınırlı imkanlara rağmen direnişini sürdürmektedir.

Doğu cephesinden çeteler tarafından düzenlenen 2 saldırı püskürtülmüş, batı cephesinde ise çetelere ait bir cephanelik havaya uçurulmuştur. Son 24 saatte her 3 cephede yaşanan çatışmalarda güçlerimizin tespit edebildiği toplam 86 çete üyesi öldürülmüştür. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobanê’nin doğusunda, IŞİD çetelerine ait bir tank, YPG/YPJ savaşçıları tarafından vurularak imha edilmiştir.

Aldığı darbe sonucu alev alan ve içindeki mühimmatı patlayan tankın imha oluş anı Kobanê sınırındaki Dewşen köyünde nöbet tutan halk tarafından net şekilde görüldü. Büyük bir gürültü ile patlayan tankın alevleri, onlarca metre yükseldi. Tankın imha edilmesi Dewşen köyündeki halk tarafından alkış ve “Bijî berxwedana YPG/YPJ” sloganı ile kutlandı.

Çete saldırıları karşısında Kobanê’yi savunma kararlılığından tek bir an taviz vermeyerek büyük bir iradi duruş sergileyen 17 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”

biji kobane ypg ypj

Related Articles

Köşe Yazıları
Tuncay Yılmaz
Şer odağı AKP!
Tuncay Yılmaz

Mahir Sayın
Barış süreci ve yalanı hakikate çevirmek
Mahir Sayın

Mustafa Durmuş
Düşen petrol fiyatları küresel durgunluğu derinleştiriyor…
Mustafa Durmuş

Erdal Kara
Otoriterizm yolunda… AKP “av sezonu”nu açtı
Erdal Kara