2 Temmuz Sivas, Ulm’da anıldı

Sivas Katliamı’nın 21. yıldönümünde Türkiye, Almanya ve Avrupa’nın pek çok şehrinde olduğu gibi Ulm’da da yürüyüş ve miting düzenlendi.

Ulm’daki gösteriye 600-700 civarında katılım oldu. Miting, Demokratik Güç Birliği Ulm, Aalen AKM, Heidenheim AKM, Günzburg AKM, Krumbach AKM, Göppingen AKM, Geislingen AKM, Laichingen AKM, Memmingen AKM, AGİF Ulm, ADHF Ulm, ATİF Ulm, YEK-KOM Ulm ve SYKP Ulm’un organizesiyle Ulm Münsterplatz’da yapıldı. Eyleme, kısa bir süre önce kurulan Çarşı grubu da katıldı.

Einstein Denkmal alanında toplanan kalabalık grup, miting alanı Münsterplaz’a Hirschstrasse üzerinden sloganlar atarak yürüdü. “Sivas Madımak Katliamını unutmadık unutturmayacağız” diyen göstericiler ellerinde pankartlar taşıdılar. Miting alanında yapılan konuşmalarda, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta 35 aydın, sanatçı ve Alevi yurttaşın katledilmesi bir kez daha kınanarak, Alevilerin tarih boyunca yaşadığı zulme dikkat çekildi. Yine bu gün, Ulm Alevi Kültür Merkezi de şehir merkezinde bir miting düzenledi. Gösteriye katılanlar, taşıdıkları pankart ve dövizlerle Sivas Katliamını unutmadıklarını gösterdiler.

Yoruma kapalı