Abdullah Kalay’a ikinci rapor

Kandıra F Tipi Cezaevinde bulunan hasta tutsak Abdullah Kalay’a ikinci kez “tahliye edilmelidir” raporu verildi. Ancak Kalay tahliye edilmeyerek tekrar cezaevine gönderildi.

Caner Aktan (KOCAELİ)

 

Mahpusların en çok tecrit edildiği ve kötü muamele ile gündemden düşmeyen Kandıra F Tipi Cezaevinde büyük bir skandal yaşanıyor. Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından hasta tutsak Abdullah Kalay’a 30 Aralık 2013 tarihinde “tahliye edilmelidir” raporu verildi. Son olarak 4 Temmuz 2014 tarihinde Kalay’a bir kez daha “tahliye edilmelidir” raporu verilmesine rağmen tahliye işlemleri gerçekleştirilmedi.
KALBİ YÜZDE 30 ÇALIŞIYOR
Hasta Tutsak Abdullah Kalay %30 oranında çalışan kalbine, günde kullandığı 10 çeşit ilaca rağmen tahliye edilmiyor. Ağırlaşan durumu neticesinde 30 Aralık 2013 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı heyeti tarafından bir rapor hazırlanmış ve tahliye edilmesi gerektiği belirtilmişti. Raporda cezaevinde kalmasının hayati tehlike oluşturabileceği, cezasının infazının resmi sağlık kuruluşlarının mahkumlara ayrılan bölümlerinde devam edilse dahi hayati tehlike oluşturabileceği, hastalığın kronik bir rahatsızlık olduğu, hayat boyu devam edeceği belirtiliyordu.
KALAY’A İKİNCİ RAPOR VERİDİ
Ancak hasta tutsak Abdullah Kalay verilen rapora rağmen tahliye edilmedi. Abdullah Kalay’a haftada en az bir gün gittiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden 4 Temmuz 2014 tarihli “tahliye edilmesi” yönünde kanaat belirten yeni bir heyet raporu daha verildi. Ancak verilen rapora rağmen Kalay tahliye edilmeyerek yine Kandıra F T ipi Cezaevine gönderildi. Yaşanan bu skandal Abdullah Kalay ve onlarca hasta tutsağın nasıl ölüme terk edildiği gözler önüne serdi.

Yoruma kapalı