Ankara’daki ulaşım zamları protesto edildi

ulasim-yoksullari-ortaya-cikacaka40f3cbf9bf50868f0be

Ankara’da ulaşıma yapılan zam, Tüketici Hakları Derneği üyeleri ve Ankaralılar tarafından protesto edildi. Yapılan zammın “Ulaşım yoksulları” doğuracağını belirten THD Genel Başkanı Turhan Çakar, asgari ücretli bir ailenin aylık 846 TL gelirinden 200 TL’sinin ulaşıma gideceğini söyledi.

Ulaşım zammını Çankaya Belediyesi önünde protesto eden THD’liler ve Ankaralılar, “Ulaşım haktır engellenemez” ve “Gökçek elini cebimizden çek” Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e tepki gösterdi. THD Genel Başkanı Turhan Çakar, “Yapılan zamla asgari ücretli bir kişi 846 TL kazancının ortalana 96 TL’sini ulaşıma verecek. Bu kişi ulaşımda transferden de yararlanıyorsa bu ücret 128 TL’ye çıkacak” dedi.

Zamla ulaşım yoksulu ailelerin ortaya çıkacağının altını çizen Çakar, “Asgari ücretli ailenin başka geliri yok ve tek çocuğu da ulaşımdan yaralanıyorsa aylık ulaşıma vereceği para 168 TL, aktarmalı olarak ise 200 TL. Bu aile aylık kazancının yüzde 23,6’sını ulaşıma harcamış olacak. Bu aile bir ulaşım yoksuludur ve zamla yeni ulaşım yoksulları da doğacaktır” diye konuştu. Çakar, zamlara karşı dava açacaklarını da ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzluçayır’a otobüs vermeyeceğine dikkat çeken Çakar, “Halkın hakkını aradığı için otobüs ambargosuna maruz kalması insan haklarına aykırıdır. Bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyoruz, Tuzluçayır halkıyla da konuşarak yapılanlar karşı dava açacağız” dedi.

Yoruma kapalı