CHP’den taşeron ikiyüzlülüğü

Gasp edilen hakları için direniş yolunu seçen Sarıyer Belediyesi işçilerine yönelik baskı fiili saldırılarla sürüyor.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri, talepleri için 6 gün önce eyleme çıktı.

“Diğer taşeron işçileriyle aynı haklara sahip olmak”, “maaşlarının diğer taşeron işçileriyle eşitlenmesi”, “sosyal haklarının verilmesi” talepleri için başlayan direnişe zabıtalar iki kez saldırdı.

Zabıtalar Pazar günkü saldırının ardından bugün yine saldırarak direnişçilerin çadırlarını, malzemelerini, pankart ve dövizlerini gasp etti. Belediye işçileriyse tüm saldırılara karşı haklarını almak için direnişi sürdürüyor.

 

CHP’den taşeron ikiyüzlülüğü

CHP’li olan Sarıyer Belediyesi yönetimi saldırılarla en meşru ve doğal taleplere karşı düşmanlığını gösterdi.  Belediye Basın Danışmanı Cengiz Kahraman manipülasyona başvurarak “Taşeron çalıştırmaya karşı olduklarını” iddia etti. Kahraman, “aşamadıkları bazı hukuksal durumlar” olduğunu, isteklerininse “taşeronun tamamen ortadan kaldırılması” olduğunu iddia etti.

CHP işçi ve emekçilerin karşısına vaatlerle çıkarken bizzat kendi yönetimindeki belediyelerde taşeron köleliğini tüm yöntemleriyle kullanıyor. buna son örnek olan Sarıyer Belediyesi’nde yaşandığı gibi bölümler arası fark diyerek Park ve Bahçeler’de çalışan işçileri düşük ücrete mahkum ediyor.

Konak, Çiğli, Kartal, Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir, Mudanya gibi nice CHP’li belediyenin yakın dönem örneklerinin ardından Sarıyer’de de taşeron çalışmaya dair sözlerin içinin boş olduğu bir kez daha görüldü.

sariyer-saldiri-AA

Kaynak: kizilbayrak.net

 

Yoruma kapalı