“Karakol-Kalekol, HES ve barajlara son”

6288bcc8eace3d63c0905d90060c7f4c_5H9A6001

Diyarbakır’da lise öğrencileri, AKP iktidarının Lice’de yapmak istediği kalekollara karşı yürüdü.

Devrimci Liseli Gençlik Dayanışması öncülüğünde lise öğrencisi gençler, Lice’de kalekol yapımlarını protesto edenlere, HES barajlarının neden olduğu doğa katliamlara dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı’nda bir araya geldi. Liseli gençler, “Karakol-kalekol, HES ve barajlara son”, “Biji berxwedana Lice” pankartı arkasında Ofis AZC plaza önüne kadar yürüdü.

Ofis AZC plaza önünde gençler adına konuşan Cemalettin Özkuş, günlerdir Lice, Karlıova ve Silvan’da gerçekleşen baskılara değinerek, “Yeni bir savaş hazırlığı olan kalekolların yapımına karşı yapımına Lice ve çeşitli alanlarda kurulan direniş çadırlarına zırhlı araçlarla şafakta baskınlar düzenleniyor” dedi.

PKK tarafından kaçırıldıkları iddia edilen çocuklara ilişkin konuşan Özkuş şunlara dikkat çekti: “Roboski’de üzerine bomba yağdırılan arkadaşlarımızı, Uğur’u Ceylan’ı Berkin’i unutmadık. Önceki gün Rojava sınırında 13 yaşında bir kardeşimiz daha katledilmedi mi? Rojava’da çeteler tarafından parçalanan minik bedenlerin hesabı dururken bu çocuk duyarlılığınız nereden geliyor.”

Soma’da yaşananmaden katliamına da değinen Özkuş, “Hükümet Roboski’de olduğu gibi çözümü kan parasını ödemekte buluyor. Roboski’den Soma’ya ezilenlerin kaderi değişmiyor” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra gerçekleştirilen oturma eyleminin ardından eylem sona erdi.

Yoruma kapalı