Gaziosmanpaşa’daki saldırının arkasından sahte peygamber ve müritleri çıktı

Gaziosmanpaşa’da dün gece Kürtlere yönelik saldırıda bulunan İslami gurubun, kendisini peygamber ilan eden İskender Erol Evrenesoğlu’nun kurucusu olduğu MİHR Vakfı ile Sevgi ve Hoşgörü Derneği üyeleri olduğu ortaya çıktı. Olay kamuoyuna IŞİD saldırısı olarak yansımıştı. Olayların ise etkinlikte sahneye çıkan Evrenesoğlu’nun kendisini peygamber olduğunu söylemesi üzerine başladığı belirtildi. 

Gaziosmanpaşa’ya bağlı Karayolları Mahallesi’nde dün gece mahallede İslami bir gurup tarafından düzenlendiği belirtilen “Kuran-ı Kerim okuma” etkinlik sırasında başlayan gerginliğin sonrasında etkinliğe katılan ve gerginliği duyup gelen mahallede yaşayan kimi Kürt yurttaşlara yönelik saldırıya dönüşmesine dair bilgiler netleşti. Mahallede yapılan araştırmalar neticesinde ulaşılan bilgilere göre, 1’i silahla olmak üzere aralarında çocukların da bulunduğu 8 Kürt yurttaş yaralanmıştı.

Mahalleliler Özkartal Spor Sahası’nda Kuran-ı Kerim okumasını dinlemeye gitti. Etkinlikte Kuran-ı Kerim okunmasının ardından görevliler tarafından yurttaşlara “Şimdi son peygamberimiz sahneye çıkacak sessiz olun ve dinleyin” şeklinde telkinlerde bulundu. 

Etkinliğe katılan yurttaşlar arasında gerilime yol açan bu telkinler sırasında sahneye peygamber olduğu iddiasında bulunan İskender Erol Evrenosoğlu çıktı ve yaptığı konuşmada kürsüye bu yöndeki söylemlerini tekrarlayınca ortam iyice gerildi.

Sahte peygambere tepki göstererek etkinliğin yapıldığı sahadan çıkmak isteyen Kürt yurttaşlar, kendilerini engelleyen vakıf ve dernek üyeleri tarafından demir sopa ve kalaslarla darp edildi. Saldırıya uğrayan yurttaşlara göre saldırıda elektro şok cihazı bile kullanıldı. İçeride yaşanan bu saldırının dışarıya yansıması üzerine sahaya gelen mahallede yaşayan Kürt yurttaşlar da bu kez silahların da kullanıldığı saldırıya maruz kaldı. Ulaşılan bilgilere göre etkinlik esnasında sahanın yan tarafından bulunan Fatih Cami’nden “Bunlar gerçek Müslümanlar değillerdir. Allah’a ve peygambere inananlar bu alanı terk etmelidir” diye yapılan anonsun da Ali Kazcı isimli cami müezzini tarafından yapıldığı öğrenildi. Anonsu yaptığı belirtilen Kazcı bugün ifadesi alınmak üzere polislerce karakola da götürüldü.

Yurttaşlara saldırıda bulunan vakıf ve dernek üyeleri, gerçekleştirdikleri saldırının ardından etkinliği sonlandırıp, bazı araçlarını olay yerinde bırakarak bölgeden kaçtı. Geride bırakılan araçlar mahalledeki gençler tarafından ateşe verildi. (DİHA)

 

sahte mehdi

Yoruma kapalı