Gökçek diz çöktü: Mamaklılar otobüslerini kazandı!

Mamaklılar söylediğini yaptı, ulaşım hakkı mücadelesiyle Gökçek’e diz çöktürdü. Geri adım attığını sabaha karşı 4.30’da Twitter’da duyuran Gökçek’in öfkesi mesajlarından anlaşıldı. Gökçek’in hedef gösterdiği Halkevleri ise kutlama için 18.00’da Ege Mahallesi durağına çağrı yaptı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in haziran ayı başında Tuzluçayır’da bir otobüsün tahrip edilmesi iddiasıyla Mamak’ta on binlerce insanın oturduğu mahallelere otobüs göndermeyi kesmesi üzerine Halkevleri Ulaşım Hakkı Meclisi çağrısı ile başlayan mücadele kazanıma ulaştı.

Ulaşım hakkını kullanan Mamak halkının üzerine günlerdir polisi salan Gökçek, geri adım attığını ve otobüslerin yasal güzergahına döndüğünü Twitter’dan, Twitter’ın en tenha olduğu 04.30 sularında duyurdu.

Gökçek, Twitter’daki mesajlarında kibirli ve saldırgan dilinden vazgeçmedi, ulaşım hakkını kullananları, Halkevleri’ni, milletvekillerini ve gözaltı takipleriyle ilgilenen avukatları hedef gösterdi.

Geri adım atmak sinirlendirdi

Twitter’daki mesajlarında otobüslerin tahrip edildiği iddiasını yineleyen Gökçek, Halkevleri’nin kanunsuz eylemlere başladığını ve halkı tahrik ettiğini öne sürdü.

Yüzlerce Mamaklının kart basmayarak ulaşım hakkını kullandığı eylemler için “Bir aydır bağırıp duruyorlar ve Mamaklı iltifat etmiyor” diyen Gökçek, bölge halkına destek veren milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal için de “İkisi de adalet önünde hesap verecek. Sanmasınlar ki MV ebedi. Nasılsa dokunulmazlıkları kalkacak. Suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Ulaşım hakkını kullananların bir dizi suç işlediğini ileri süren ve çeşitli yasa maddeleri sıralayan Gökçek, twitlerinin devamında da bölge halkının eylemlere katılmadığı iddiasını yineledi. Gökçek son twitinde ise beyaz bayrağı çekti:

“UKOME yarın toplanıyor. Yarından itibaren iptal edilen hatlarda tekrar otobüsler çalışmaya başlayacak.”

Halkevleri 18.00’da kutlamaya çağırıyor

Ulaşım eylemlerini sürdürdüğü üç hafta boyunca “Gökçek’e diz çöktüreceğiz” diyen Halkevleri Ulaşım Hakkı Meclisi ise saat 18.00’daki çağrısını kutlama çağrısına dönüştürdü. Meclis, kitlesel bir biçimde duraklarda olacak ve mücadelelerini kazanımla sonuçlandırmalarını kutlayacak.

Haber: Sendika.Org

Yoruma kapalı