GSÜ Öğrencileri: bugün değilse ne zaman!

Galatasaray Üniversitesi’nde 2013- 2014 eğitim yılında okulunu bitiren 486 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversite emekçileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet törenine, öğrencilerin Soma ve Gezi Direnişi temalı pankartları damga vurdu. Bazı öğrenciler başlarına madenci bareti takarak törene katıldı. Diplomasını almaya çıkan hukuk öğrencilerinin ellerinde ‘Unutmadık unutturmayacağız’ yazılı afiş ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, konuşma yaptığı sırada öğrenciler ve aileleri tarafından alkışlarla protesto edildi. Rektör alkışlı protestoya rağmen konuşmasına devam etmekte ısrar etti.

Mezunlar adına konuşan Eylül Ener, hem millet olarak hem de üniversite olarak büyük acılar yaşanan bir dönemden geçildiğini söyledi. Ener, “Bu ülkenin gençleri olarak kimi zaman umutsuzluğa kapıldık. Kaybettiğimiz pırıl pırıl canlar için, çağdaş teknolojilerde yaşanmaması gereken felaketlerde yitirdiklerimiz için hep birlikte gözyaşı döktük.” dedi.

Gezi Direnişi’ni ve Soma madenci katliamını unutmadıklarını göstermek için protesto yaptıklarını belirten Hazal Tolu, “Bizim burada protesto ettiğimiz aslında tek konu Gezi değildi. Bununla birlikte Soma’ya ilişkinde afişlerimiz vardı. Soma’daki olayları geleceğin hukukçuları olarak protesto etmek istedik. Henüz öğrenciyken kaybedecek işimiz, bakmakla yükümlü ailemiz olmadığı zaman biz bu olaylara ses çıkaramıyorsak yarın hukukçu olduğumuzda nasıl insanları savunacağız.” şeklinde konuştu.

 

GSÜ mezniyeti protestolara sahne oldu

GSÜ mezniyeti protestolara sahne oldu

Yoruma kapalı