İstanbul Üniversitesi öğrencileri IŞİD’i üniversiteye sokmadı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz Cuma günü (26 Eylül) Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD karşıtı afişlere tepki gösteren grubun sopalı saldırısını protesto etti. “Katil IŞİD’den işbirlikçisi AKP’den hesap soracağız. Üniversiteler bizimdir” pankartı açan öğrenciler “Katil IŞİD üniversiteden/Kobane’den defol”, “Biji Berxwedana Kobane”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarıyla Edebiyat Fakültesi önünde toplandı.

Çevrede çevik kuvvet ekiplerinin yer aldığı görüldü. İstanbul Üniversiteleri Öğrencileri imzasıyla Kürtçe ve Türkçe olarak okunan basın açıklamasında saldırı kınandı. Kürtçesini Evinnar Başçı, Türkçesini ise Sude Ak’ın okuduğu basın açıklamasında Cuma günkü saldırıyı gerçekleştiren grubun “Müslüman Gençlik” mensubu olduğu ileri sürülerek, IŞİD yanlısı oldukları söylendi:

“IŞİD denilen katliamcı çetenin Türkiye de bulunan mensupları ise kendilerini Müslüman Gençlik adı altında kamufle edip Cuma günü İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesinde IŞİD’in çeteci olduğunu vurgulayan ve katliamlarını teşhir eden afişleri ‘IŞİD katliam yapmıyor’ diyerek indireceklerini söylediler. Üniversite öğrencilerinin buna izin vermediğini gören IŞİD’li çeteciler yüzleri kapalı ellerinde sopalarla üniversite öğrencilerine saldırıp iki arkadaşımızı yaraladılar.”

Açıklamada özel güvenlik görevlilerinin saldırı sırasında herhangi müdahalede bulunmadığı vurgulandı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin politikalarının ve IŞİD’in protesto edildiği basın açıklaması şöyle sonlandı:

“Bulunduğumuz bütün alanlarda mezhepçi-ırkçı zihniyete karşı, halkların kardeşliğini savunmaya ve barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz.”

Öğrenciler Cuma günü yaşanan saldırının Müslüman Gençlik adlı grup tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Grubun geçtiğimiz yıllarda da benzer saldırılar gerçekleştirdiğini hatırlattılar. Öğrenciler, IŞİD karşıtı pankartların bulunduğu masaya gelen iki kişinin pankartların “Müslümanlığa hakaret” olduğunu söylediğini, bu kişilerin IŞİD’i sahiplenir şekilde konuştuğunu ve masayı kaldırmak için 15 dakika süre verdiklerini söyledi.

Bir süre sonra kalabalık, yüzleri kapalı ve sopalarla gelen kişilerin masa etrafındaki öğrencilere saldırdığını ve sopa darbeleriyle iki kişinin yaralandığını anlattılar. Aralarında öğrenci olduklarını bildikleri kişiler olduğunu ancak hepsinin öğrenci olup olmadığı konusunda bilgileri olmadığını söylediler. Bugün ise aynı grubun kampüse girmek istediğini ancak kalabalık şekilde kapıya giden öğrencilerin buna izin vermediğini, polislerin de TOMA ile dışarıdaki gruba müdahale ettiğini aktardılar.(Bianet – Beyza Kural)

İstanbul Üniversitesi IŞİD

 

Yoruma kapalı