Kobane’de son durum: Direniş sürüyor en büyük saldırı püskürtüldü

IŞİD çeteleri kuşatma altındaki Kobane’ye gece saatlerinde üç taraftan ağır silahlarla saldırıda bulundu. Saldırılar özellikle Miştenur Tepesi yönünden gerçekleşti. YPG savaşçıları çetelere sert karşılık verirken, çatışmalar her üç cephede de sürüyor. Med Nuçe gece bültenine katılan Kobanê Kanton Hükümeti Sözcüsü Mahmud Beşar ve Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen bu gece şiddetlenen çatışmalarla ilgili bilgi verdi.

Mahmud Beşar, “bayram namazını Kobanê’de kılacağız, diyorlardı. Ama her iki ordu (YPG/YPJ) direniş destanı yazıyor. Çetelerin çöküşü devam ediyor. Bu dakika itibariyle de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Kobanê bir kilit konumundadır. Demokratik Suriye, Demokratik Ortadoğu için Kobanê direnişi kilit bir konumdadır. Kanımızın son damlasına kadar sözümüze bağlı kalacağız. Şehadet bizim için önemli değil, önemli olan Kobanê’dir. Suriye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesidir. Şanslıyız ki, tarih bizim üzerimizden yazılıyor. Nasıl ki Kürt Halk Önderi mücadelesine buradan başladı. Nasıl ki Rojava devrimi buradan başladı. Şimdi de Kürt halkının kaderi burada yazılıyor” diye konuştu.

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şex Hesen  bu geceki çatışmalarla ilgili bilgi verdi. Çetelerin “Bayram namazını Kobanê’de kılacağız” diyerek Cerablus, Minbic birçok bölgeden getirdikleri ağır silahlarla saldırılarını yoğunlaştırdıklarını ancak büyük yenilgi yaşadıklarını söyledi. “Bu sabahtan bu yana da ağır silahlarla saldırıyorlar. Güney, Doğu her cephede savaş devam ediyor” diyen Savunma Bakanı, bugünkü çatışmaların yoğunlaştığı Miştenur tepesinde çetelerin büyük kayıp verdiğini belirtti.  Hesen, “Çeteler YPG/YPJ savaşçılarının sert cevabıyla karşılaştılar. Şunu söyleyebilirim; 150 cenazeleri Miştenur’da yerde kaldı. Cenazelerini alamıyorlar” dedi.

Kobanê Halk Meclisi Başkanı Ahmed Şêxo ise şöyle dedi: ‘‘Kobanê en şiddetli savaşını yaşıyor, inisiyatif kahraman savaşçılarımızın elinde. Sokak sokak dolaşıyoruz, her yerde gülümseyen YPG/YPJ savaşçılarıyla karşılaşıyoruz. IŞİD’in yüzlerce kaybı var, saldırı kırılıyor. Kentin etrafı IŞİD çetecilerinin cesetleriyle dolu.

Gazeteci Lezgin İbrahim ise şöyle dedi: Sadece Helince yolunda 70 IŞİD’linin cesedini saydık. Kobanê’ye bundan daha ağır bir saldırı olmadı, olamaz. Ama halk savaşçıları bu saldırıları geri püskürttü.

HDP Milletvekili Aysel Tuğluk gece bağlandığı bir televisyon kanalında, uluslararası koalisyon güçlerine bağlı uçakların IŞİD hedeflerini 3-4 dakika boyunca bombaladığını belirtti. (ANF – Med Nuçe)

biji kobane ypg ypj

Yoruma kapalı