Kocaeli’de yüzlerce genç İbrahim Aras için yürüdü

kocaelieylem1

HDK Kocaeli Gençlik Meclisi çağrısıyla, İbrahim Aras’ın  Adana’da polis tarafından katledilmesini protesto etmek amacıyla İnsan Hakları Parkı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi “Ceylanlar’dan Berkin’e Uğur’lardan İbrahim’e Katil Devlet Hesap Verecek” pankartı açarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, Berkin Elvan, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve İbrahim Aras’ın fotoğraflarının yanı sıra “İbrahim Aras ölümsüzdür”, “Çocuklar uyurken sessiz olunur ölürken değil”, “JÎyana zarokan NetefÎnin”, “Edî zarokan nekujin” dövizleri taşınarak sık sık “Katil devlet hesap verecek”, Kurdistan goristan ji bo faşistan”, “İbrahim Aras ölümsüzdür” sloganları atıldı. Yürüyüşe çok sayıda kişi destek verirken, Fethiye Caddesi’nden geçerek yapılan yürüyüşün ardından İnsan Hakları Parkı’nda basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı HDK Kocaeli Gençlik Meclisi adına Hacı Çevik yaptı. Çevik, bugün 16 Haziran Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünün olduğunu ve bir yıldır devlet teröründe hiçbir değişiklik olmadığını ifade ederek, “Polis Adana’nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde 15 yaşındaki İbrahim Aras’ı başından ses bombası ile vurarak katletti. Polisin yazdığı ‘destanlara’ bir yenisi daha eklendi” dedi.

İbrahim Aras katledildiğinde “Bombe elinde patladı” haberleri yapan ana akım medyaya ve “Devlet görevini nasıl yapacağını size mi soracak” sözlerine de sert tepki gösteren Çevik, “Ana akım medya bir kez daha yüzünü göstermiştir. Fotoğraflarda açıkça İbrahim’in ellerinin sağlam fakat başının paramparça olduğu görünüyor. Keza açıklanan adli tıp raporu da bu haberleri yalanlıyor. Malum medya bu fotoğrafları görmezden gelerek, kendi istediği fotoğrafı çizmeye çalışıyor” dedi.

Çevik, başta emri veren, emri uygulayan ve herkesin derhal yargılanması gerektiğini belirterek, “Ayrıca çözüm sürecinde gerekli adımların atılmasını istiyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlarla son buldu. Siyasihaber.org/Kocaeli

Yoruma kapalı