ÖDP: Cumhurbaşkanlığı’nda Alternatifi Birlikte Yaratalım

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak AKP zihniyetine teslim olmayan, prim vermeyen tüm kesim ve bireyleri ortak bir aday etrafında buluşarak alternatif yaratmaya çağırdı.

odp-cumharbaskanliginda-alternatifi-birlikte-yaratalim-1

ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya’nın açıklamasının tam metni,

‘Ülkemizin geleceği için kritik eşiklerden birisi Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak.

Erdoğan ve AKP’nin temsil ettiği mezhepçi, faşist ve tek adam diktasına dayanan zihniyeti herkesin malumu olduğu şekilde ülkemizi bir felaketin içerisine sürükledi.

Erdoğan, Haziran direnişi ile halkın geri püskürttüğü bu rejimi zorbalıkla ayakta tutmaya ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte iktidarını geleceğe taşıyacak bir yol bulmaya çalışıyor. 

Bu gidişat karşısında her alanda birleşik direniş ve muhalefet zeminlerini yaratmak, ülkemizi bu zihniyetten kurtaracak yeni bir Türkiye programı etrafında seçenek oluşturmak tüm sol-sosyalist, demokrat, ezilen, emekçi kesimlerin tarihsel sorumluluğudur. 

ÖDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de bu anlayış temelinde ele alarak 4 Nisan 2014’de gerçekleşen PM Toplantısının ardından yayınladığı Sonuç Bildirgesi ile sosyalistlerin, sosyal demokratların, Kürt hareketinin ve tüm demokrasi ve emek güçlerinin ortak bir aday etrafında birleşmesi gerekliliğinin altını çizerek, bu temelde bir çağrı yapmıştı.

Bu görüşlerimizi hem kamuoyu ile hem de yapılan görüşmeler içerisinde konunun muhatapı Parti ve kurumlarla paylaşıldı..

Gelinen noktada CHP’nin tercihi, halkı bir bütün olarak AKP zihniyetine mecbur etmektedir. CHP, AKP’yle gerçek bir hesaplaşma yerine AKP’nin çürüyen bu zihniyetinin kurtarıcılığına soyunmuştur.

Bugün acil ihtiyacımız AKP zihniyetine prim vermeyen, teslim olmayan tüm kesim ve bireylerin ortaklığının sağlanarak, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir seçenek yaratabilmektir. 

ÖDP, bunun için ülkenin tüm sol, demokratik birikimini kapsayacak bir ortaklık için sosyalistlerden, sosyal demokratlara ve Kürt siyasi hareketine kadar tüm kesimleri yeni bir Türkiye programı etrafında bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir seçenek oluşturmaya çağırır.

Kamucu, bağımsızlıkçı, gerçek bir laiklikten yana,  emeğin haklarını savunan, ülkede ve bölgede barışı ve Kürt sorununda demokratik çözümü savunan, ekolojist, cinsiyetçi olmayan bir Türkiye programı ve aday etrafında bir araya gelelim.’

18 Haziran 2014 Çarşamba

 

Yoruma kapalı