Ordu’da binlerce balık katledildi

Ordu ili Altınordu ilçesinde bulunan Civil deresinde kirlilik hala devam ediyor. Kanalizasyon atıklarının  dereye  bırakılması ve dere ağzının kapanması sonucu  binlerce balık deredeki oksijen yetersizliğinden dolayı katledildi.
BALIKLAR BÜROKRATİK ENGELE TAKILDI
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş duyarlı yurttaşların olaya sessiz kalmaması üzerine bölgeyi incelemeye geldi. Yurttaşlarla yaptığı konuşmada yaşanan olayın doğal bir olay olduğunu, yapılacak bir şey olmadığını dile getirdi. Dere ağzının açılması için yurttaşların talep ettiği kepçe, yazışmaların gerekli olduğu, ancak bir gün sonra olay yerine getirebileceği nedeniyle ertelendi. Milyonlarca balık ölüme terk edildi.
SESSİZ KALDILAR
Duyarlı yurttaşlar yetkililere ulaşmaya çalıştılar.Israrlı aramalar sonucu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın sekreteriyle görüşen yurttaşlara başkanla görüşüleceği, kısa bir süre içinde olaya müdahale edileceği bildirildi. Fakat saatler geçmesine rağmen yetkililerden hiçbir ses çıkmadı. Kimi yerel basın temsilcileri ise  kaygılarından dolayı olaya sessiz kaldılar.
DUYARSIZLIĞA KARŞI SEFERBER OLDULAR
Belediye’nin duyarsızlığı karşısında kimi yurttaşlar küreklerle dere ağzını açmaya çalıştılar. Balıkçılar ölüme terkedilmiş balıkları saçma atarak tekrar denize bıraktılar. Olay yerinde bulunan çocuklar kıyıya vurmuş balıkları toplayarak tekrar suya bıraktılar.

Yoruma kapalı