Polis 5 ilde evleri basıp 34 kişiyi gözaltına aldı

AKP polisinin Kobanê protestolarını gerekçe göstererek başlattığı siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Amed, Siirt, Mardin, Aydın, Erzincan’da düzenlenen ev baskınlarında 31 kişi gözaltına alındı. Iğdır’da ise gözaltına alınan bir kişi tutuklandı. Mardin’in Derik ilçesinde ise, protestolara katıldıkları iddiasıyla ifade için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan 3 kişiye gözaltına alındıkları söylendi. AKP polisinin Kobanê protestolarını gerekçe görerek, başlattığı siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. 5 kentte düzenlenen ev baskınlarında 34 kişi gözaltına alındı. Yapılan eş zamanlı baskınlarda evlerde arama yapılıp altı üstüne getirildi.

AMED: Amed merkez Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nde bulunan bazı evlere sabah saatlerinde eş zamanlı polis baskınları yapıldı. Baskınlar da özel harekat timleri de yer aldı. Baskın yapılan evlerde aramalar yapılıp, evlerin altı üstüne getirildi. Baskın yapılan adreslerde şu ana kadar edinilen bilgilere göre, Abdullah Topdemir isimli bir genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tokdemir’in Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenilirken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.
SİİRT: Siirt’tin bazı mahallelerinde bulunan evleri basan kar maskeli polisler aralarında Ahmet Destan, Ali Yıldız ve Selahattin Çetin’in de bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alıp, Siirt Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’ye götürdü. Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, gözaltı sayısının arat bileceği belirtildi.

MAZIDAĞI: Polis operasyonlarına sahne olan bir diğer merkez Mardin’in Mazıdağı ilçesi oldu. Kobanê’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemlere katıldıkları iddiasıyla evlerine düzenlenen baskınlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yönlü yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hamit Çoko, Serkan Akkuş (22), Nezir İlek (50), Doğukan Çavlı (20), Nejat Titiz (30), Ekrem Yüş (35), Jiyan Kapçak (15) ve Ramazan Deniz (17), ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

AYDIN: Aydın’ın Ortaklar ilçesinde ise, sabah saatlerinde evlere baskın düzenleyen polis ekipleri, Kobanê protestolarına katıldığı iddia edilen Ramazan Picil, Remzi Kaya, Aziz Kaya, Serkan Tekçe ve Aydın Özdemir gözaltına alındı. 5 kişi Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ERZİNCAN: Erzincan’da birçok adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Yeni Mahalle ve Yavuz Selim mahallelerinde düzenlenen ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alınırken, KYK yurduna yapılan baskında ise bir öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanların götürüldüğü Erzincan TEM Şubesi önünde toplanan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu onlarca kişinin fotoğraflarını çeken polis, ardından GBT kontrolü yaparak 7 öğrenciyi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilebilen 10 kişi şöyle: Burak Nergiz, Ali Atmaca, Vedat Demir, Remzi Durmaz, Ersin Turhan, Mahsun Oğurlu, Ahmet Çakmak, Ercan Ekmekçi, Doğan Ataç, Özel Kaya. Gözaltında alınanlar önce sağlık kontrolü için hastaneye, ardından TEM Şubesi’ne götürüldü.

DERİK: Mardin Derik’te polis gözaltına alacağı kişileri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı. Protestolara katıldıkları gerekçesiyle birkaç gün önce gözaltına alındıktan sonra “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan Özgür Aktay ve Mazlum Emek, bugün Çetin Beçene isimli bir başka kişi ile birlikte ifadeleri alınacağı söylenerek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Çağrı üzerine emniyete giden 3 kişiye burada gözaltına alındıkları söylendi.

IĞDIR: Iğdır’da ise önceki gece düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişiden birisi tutuklandı.

kck-davasi-tasinmiyor-15911

Yoruma kapalı